• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ekonomi çevreden bağımsız değildir
09 Haziran 2011 Perşembe 09:05

Ekonomi çevreden bağımsız değildir

Konya Sanayi Odasında düzenlenen İnovasyon ve Eko-İnovasyon Yatırım Hibeleri eğitim programında konuşan Doç. Dr. Kenan Peker..

Konya Sanayi Odası’nda düzenlenen “İnovasyon ve Eko-İnovasyon Yatırım Hibeleri” eğitim programında konuşan Doç. Dr. Kenan Peker, ekonominin çevreden bağımsız olmadığını, ekonomide kullanılan tüm kaynakların çevreden geldiğini söyledi

Bir projenin üç boyutu olduğunu bildiren Selçuk Üniversitesi Bölgesel Gelişme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Peker, “Hangi proje olursa olsun, bir projenin üç boyutu vardır. Bunlar; ekonomi, bilim ve teknolojidir. Bu üç ayak bir araya gelirse proje ortaya çıkar” dedi.

Eko-İnovasyon’un amacının çevre sorunlarına yenilikçi ve yaratıcı çözümler üretmek olduğuna dikkat çeken Peker, “İnsanlar kullandıkları kavramların anlamlarını bildiği sürece aklını kullanabilirler. İnsanlar kavramların anlamını bilmedikleri için fikir kısmında sıkıntılar çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Katılımcılara Eko-İnvasyon ve hibeler hakkında da bilgi veren Peker, “ Sistemi tamamen çevre dostu yapmak mümkün olmadığını, ancak sistemin çevre dostu olması için kademeli olarak ilerlenmesi gerektiğini vurguladı.

Peker, çevre dostu fabrika kurmak isteyenlerin AB Hibe Fonlarından yararlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA