• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ekol Kolejine Mavi Bayrak
20 Mart 2012 Salı 13:52

Ekol Kolejine Mavi Bayrak

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılından bu yana yürütülen su ve tasarrufu bilincinin önemi üzerine yürütülen proje kapsamında Ekol Kolejine Mavi Bayrak verildi.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılından bu yana yürütülen su  ve tasarrufu bilincinin önemi üzerine  yürütülen proje kapsamında Ekol Koleji’ne Mavi Bayrak verildi. Ekol Kolejinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Abdulkadir Işık, Ekol Koleji Yönetim Kurulu Başkanı İlker Özkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra okul aile birliği, öğretmenler,  öğrenciler ve velileri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Ekol Koleji Müdürü Nursel Ergün suyun tasarrufuna yönelik yaptığı konuşmasında bundan sonraki süreçte tarihi suyun belirleyeceğine dikkat çekerek; “Su evrenin ve yeryüzündeki canlı hayatın başlangıcının en temel maddesidir. İlk insandan günümüze bütün medeniyetlerin doğuş ve gelişimini belirlemiştir. Öyle sanıyorum ki bundan sonrada tarihi su belirleyecektir. Küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin dünyamızı tehdit ettiği bu günlerde kullandığımız suları tasarruf yaparak israf etmeden kullanarak kültürümüzün gereği geleceğimizin teminatıdır. Ekol Koleji bu konuda üzerine düşen görevi yapmaktadır ve yapmaya devam edecektir. Ekol Koleji öğrencileri tasarruflu su kullanma bilincini ve önemini okulda, evlerinde ve çevrelerinde anlatıyorlar. Okulumuz tüm dünyanın en stratejik konularından olan suyun tasarruflu kullanımına dikkat çekmek ve su bilincini oluşturmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Bayrak projesine müracaat etmiş yetkililer tarafından okulumuz incelenmiş ve Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır” dedi.
Suyun Tasarrufu Muslukta Bitmiyor
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş’ta konuşmasında suyla insanın ölümüne kadar temasta bulunduğunu ifade ederek; “Su hayatımızın vazgeçilmezlerinden olup, insanın ölümüne kadar temas halinde olduğu bir maddedir. 2007 yılında önemli bir kuraklık yaşadık. Önümüzdeki yıllarda da dünya kuruyacak ve yağışlar azalması bekleniyor. Buna karşı çeşitli tedbirler alıyoruz.  Su tasarrufu ve kullanımı konusunda programlara başladık. Buradan Ekol Koleji öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Suyun tasarrufu muslukta bitmiyor.  Devam eden bir süreçtir. Suyun tasarrufunu süreçte tutup yaygınlaştırmalıyız. Atık suyun yeşil alanlarda tekrar kullanımını sağlayacağız. Su tasarrufu ve bilincini evlerde de geliştirmeliyiz. Ekol Kolejine suyun tasarrufu ve önemi üzerine Mavi Bayrak veriyoruz” şeklinde konuştu.
Su Tasarrufu Gelişiyor
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Abdulkadir Işık, ülkemizde ve dünyada küresel ısınmanın söz konusu olduğunu vurgulayarak; “Dünyada ve ülkemizde 2007 yılından itibaren küresel ısınmanın söz konusu olduğu ve yer altı sularımızın azalmasıyla birlikte KOSKİ su tasarrufu üzerine bir proje başlattı. Bu projeyi ilköğretim okullarında başlattılar. 5 yıldır bu projenin içinde olup, beraber yürütüyoruz. Sınıflarda öğrencilerimizden oluşan Su Timlerine bilgiler verildi. Özellikle Su Timleri suyun tasarrufu ve bilinci noktasındaki bilgilerini ailelerine ve çevrelerine taşıdı. Bunun faydalarını hep birlikte görüyoruz. Su faturalarını düştüğünü ve tasarrufun geliştiğini görüyoruz.  Bu bizi memnun etmektedir. Ekol Kolejine  Mavi  Bayrak veriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”
Ayrıca törende okul öğrencileri tarafından suyun önemine yönelik şiirler okundu. Öğrenciler tarafından keman ve bağlama dinletisi yapıldı. Öğrencilerin sergilediği Konya yöresine ait halk oyunu ilgiyle izlendi. Su Timi öğrencilerine sertifikalarını Ekol Koleji  Yönetim  Kurulu Başkanı İlker Özkan verdi. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Abdulkadir Işık Mavi Bayrak projesinde görev alan öğretmenlere plaket verdi. Tören sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Ekol Koleji Müdürü Nursel Ergün ve Ekol Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Birekul’a  Mavi Bayrak’ ı   teslim etti.
HABER MERKEZİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA