• Konya12 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ekmeleddin Bey’in gündüz düşleri!

09 Temmuz 2014 Çarşamba 17:27

 

                Çatı olarak sipariş edilmiş Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ilk sözünü söyledi, ilk icraatı yaptı. İlk sözünü gittikçe paralel bir tutum sergileyen  Taha Akyol’un programında, “Türkiye Filistin konusunda tarafsız olmalı”  diye söylerken, ilk icraatı da muhtemel siparişçilerinin örgütlediği Gezicileri ziyaret etmesi oldu.

                Türkiye Filistin konusunda tarafsız olmalıymış. Gerçekten bizde saf saf bu adam İİT başındayken, neden Mısır’daki darbeye tepki göstermedi, neden Mursi’ye destek vermedi diye hayıflanıyorduk. İçindeki İsrail sevgisi, Türkiye’nin Filistin konusunda tarafsız olmasını isteyecek kadar kabarmış. Oysa o İsrail daha geçen hafta masum bir çocuğu işkenceyle katletti, dün gece de Gazze’yi vurarak 9 masumu şehit etti. Filistin konusunda tarafsızlık, İsrail tarafı olmaktır. İsrail tarafı olanlarda bu ülkenin bu milletin işi olmaz.

                Filistin için tarafsızlık isteyen İhsanoğlu’nun Gezi Parkı’nı ziyaret etmesi pek şaşırtıcı değil elbet. Dediğimiz gibi, kendisini Cumhurbaşkanı adaylığına siparişle getirenler, zaten Gezi olaylarını çıkaran ve devamında o çirkin isteklerde bulunanlardır. Hani, üçüncü havalimanına, üçüncü köprüye, Kanal İstanbul’a karşı olduklarını her daim söyleyen  ithal görünümlü yerli işbirlikçiler vardı ya, tam da onları ziyaret etmiş bizim yerli görünümlü ithal Cumhurbaşkanı adayımız. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Hem de ne ziyaret, eline birde Sol gazete vermişler. Sipariş adayımız  o gazetenin “Ekmeleddin’e neden evet” manşetinin keyfini, zafer edasıyla gezicilerle paylaşıyor.

                Adamın sipariş olmasını görün. Ne ülkesinden haberi vardır, ne eline tutuşturulan yayından. Ne derlerse onu yapar, ne söylenirse onu tekrarlar. Sosyal medyanın, İhsanoğlu’nun o sol  gazeteye merakı pek ilgisini çekmiş olmalı ki, önceki yayınları da arşivden çıkarıvermişler. Aman aman neler var neler. İşte o manşetlerden bazıları; “Kürt sorunu yok, Kürt istilası var, Devlet Dersimlilerden değil, Dersimliler devletten özür dilesin, Ordu göreve, (Başbakan Erdoğan için) Asılacak adamsın Ulan, ve Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu için İyi bilmezdik”

                Özellikle MHP ve BBP tabanının İhsanoğlu’nun bu tavrı sonrası nasıl bir tepki koyacaklarını açıkçası merak ediyorum. Öyle çok rahat Ekmeleddin diyeceklerini sanmam. Hatta bunun hesaplaşması seçim sonrası çok çetin olacağını şimdiden söylemeliyim.

                İsmi geçen gazete “Ekmeledddin’e neden evet” sorusuna da 15 maddeyle cevap vermiş. İşte dananın kuyruğunun koptuğu, Türkiye’de hiçbir zaman gerçek bir sol anlayışın olmadığının cevabını kendileri vermiş. Bir topluluk bu kadar aciz bir duruma düşer mi? Düşmüş. İşte orada sıralanan en manidar cevaplardan ilki  “Çünkü Tayyip’e hayır. Ve Tayyip’e hayır demenin tek yolu Ekmeleddin’e evet demek”  Kendine ait bir değeri, bir duruşu bir söylemi yok. Bu kadar mı niteliksizdiniz bilmiyorduk. Son gerekçe ise ibretlik ve tam ağlamalık  “Ekmeleddin’e saldıran Atatürkçüler yeterince Atatürkçü olsalardı, bugün Ekmeleddin’e muhtaç olmazdık.”

            Başbakan Erdoğan gerçekten çok dua alıyor. Rakipleri milletin değerlerine ters o kadar iş yapıyorlar ki, kendisi hiç bir şey yapmasa bile yarışı açık ara kazanacağı kesin.

            Ekmeleddin Bey için durum bu. O, gündüz düşlerini yaşıyor…Hani Hale Soygazi’nin oynadığı Cazibe Hanım’ın gündüz düşleri filmi var ya. Orada Filme adını veren Cazibe Hanım, gerçeklerden uzak durmaya çalışan, kendi yapayalnız dünyasında, hayalleriyle yaşamayı seçen bir kadındır. Yaşı hayli ilerlemiştir ama hiç evlenmemiştir. Hiçbir erkekle beraberlik kurmak istemeyen, bunu denemeye bile kalkışmayan Cazibe Hanım'ın en çok yaptığı iş, hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği odasında, eski okulu ve okul arkadaşlarıyla ilgili fanteziler kurmaktır” ya…

Nedense birden bu filmi hatırladım!

           

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA