• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ekmeğini alem yaparak kazanıyor
16 Eylül 2010 Perşembe 11:24

Ekmeğini alem yaparak kazanıyor

Erzurum'da tarihi Bakırcılar Çarşısı'ndaki küçük atölyesinde camilerde alem yaparak ekmeğini kazanan Ömer Yaruk, Türkiye'de en iyi alemi kendisinin yaptığını söyledi.
Erzurum’da tarihi Bakırcılar Çarşısı'ndaki küçük atölyesinde camilerde alem yaparak ekmeğini kazanan Ömer Yaruk, Türkiye’de en iyi alemi kendisinin yaptığını söyledi.
 
Alem ustalığının babasından kendisine yadigar kaldığını anlatan evli, iki çocuk babası Yaruk, 10 yaşından beri alem yaptığını kaydetti. 10 yaşındayken çıraklığa başladığını ifade eden Yaruk, her sabah erkenden işyerine gelerek yaktığı ateşi kor haline getirdiğini daha sonra çekiç ve örsle el emeği göz nuru dökerek camilerin kubbelerine takılan alemlerin ürettiğini dile getirdi.
 
 Bir alemi iki günde yaptığını vurgulayan Yaruk, "Alem yapıyorum derken sakın yanlış anlamayın. Yaptığım alemler, Türkiye'nin dört bir tarafındaki camilerin kubbelerine takılıyor. Bir alemin fiyatı 100 ila 800 lira arasında değişiyor. Tek isteğim oğlumun da tıpkı benim gibi bu mesleği sürdürmesi. Türkiye'de benimle birlikte üç alem ustası var. Bunlardan biri Konya'da diğeri Trabzon'da” diye konuştu.
 
Mesleğinin isminden dolayı bazen sıkıntılı anlar yaşadığını belirten Yaruk, "Bir toplumda oturup sohbet ederken veya resmi kuruma gittiğimde ne iş yaptığımı sorduklarında 'alemciyim' dediğim zaman tuhaf tuhaf bakırıyorlar. Hatta bazılarının 'kafire bak hele' dediklerini duyar gibi oluyorum. Tabi daha sonra cami alemcisi olduğunu öğrenince özür diliyorlar" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA