• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Einvestment Fonu ile 2020de Yatırım İçin Güvenli Sektörler
23 Eylül 2020 Çarşamba 15:11

Einvestment Fonu ile 2020'de Yatırım İçin Güvenli Sektörler

Einvestment Fonu ile 2020'de Yatırım İçin Güvenli Sektörler

 

Günümüzde yatırım yapılabilecek sektör sayısı çok fazladır. Ancak bunların tamamının güvenli olduğunu söylemek çok zordur. Burada bahsedilen durum, sadece bir ülkeye özgü değil, tamamen küresel bir sonuçtur. Ekonomik göstergeler ne kadar iyi olursa olsun, bütün yatırım araçlarının güvenli olduğunu söylemek mümkün değildir. Hepsi kendi içinde bir takım riskler içerir, ancak bazılarında bu risk oranı daha düşükken, bazılarında ise daha yüksektir. İşte düşük riskli olan veya hiçbir risk içermeyen yatırım araçları, yatırımcılar için güvenli olarak nitelendirilebilir. Yazımızın devamında güvenli sektörlere ilişkin detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

 

Güvenli Yatırım Nedir?

Yatırım için güvenli sektörlere değinmeden önce güvenli yatırım nedir sorusunun cevabının verilmesi daha doğru olacaktır. Getirisinin öngörülebilir bir şekilde kesin olması, söz konusu yatırımın güvenli kabul edilmesini sağlar. En yüksek getiri yatırım fonu hedefleyen yatırımcılar da vardır. Buradaki risk ve kazanç da güvenli yatırıma nazaran daha fazla orandadır. Burada yatırım için ayıracağınız bütçe ve beklentileriniz önem taşımaktadır.

Örneğin; Amerika Birleşik Devleti hazine tahvillerinin ne kadar gelir getireceği, tahmin edilebilir özelliktedir. Bu bakımdan söz konusu tahvillerin güvenilir olduğundan bahsedilebilir. Kısacası buradaki kesinlikle anlatılmak istenen, öngörülebilir ve tahmin edilebilir olmasıdır. Güvenli sektörlerin belirlenmesi de tam olarak buradaki kriterlere göre yapılır.

 

Yatırım İçin Güvenli Sektörler Hangileridir?

Güvenli sektörlerin tespitinde, yapılacak yatırımın ne kadar uzun vadeli olacağı konusu son derece önemlidir. Yatırımların genel olarak uzun vadeli olması gerekir. Sadece uzun vadeli olan hedeflerin öngörülebilir ve tahmin edilebilir olması, bunun temel nedenidir. Örneğin bir hisse senedi kısa vadede inişli çıkışlı bir grafiğe sahip olabilir. Ancak uzun vadede yükselişte olduğu net bir şekilde görülür. İşte bu hisse senedinin yükselişinin tahmin edilebilir olduğu söylenebilir. Şimdi gelelim güvenli sektörlere. 2020 yılında yatırım yapabileceğiniz güvenli sektörler şu şekilde sıralanabilir:

Tekstil

Moda trendleri her ne kadar sürekli değişim içinde olsa da, insanların kıyafetlere olan ihtiyaçları asla değişmez. İnsanların sürekli talep ettiği kıyafetler, tekstil sektörünün canlı kalmasını sağlar. Dolayısıyla da tekstilin genel anlamda güvenli bir alan olduğu söylenebilir. Buradaki farklı bölümler üzerine yatırımlar yapılabilir.

 

Gıda

İnsanların gıdaya olan ihtiyacının asla azalmayacağını söylemek, kesinlikle yanlış değildir. Yıllar sonra bile insanlar, yaşamlarını devam ettirmek için gıdaya ihtiyaç duyacaktır. Buna bağlı olarak gıda sektörünün süreklilik göstereceği ve gelişeceğini tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok. Bu alanda yapacağınız yatırımlar, genel olarak güvenli olacaktır.

 

Hızlı Tüketim Ürünleri

Deterjan, sabun, temizlik ürünleri, deodorant, diş macunu ve pil gibi farklı ürünler, insanların yaşamlarında yoğun olarak yer alır. Bunların tamamı, hızlı tüketim ürünleri olarak ifade edilir. Söz konusu ürünlerin insanların önemli ihtiyaçlarını karşılaması ve ücretlerinin de genel olarak uygun olması, yoğun bir şekilde satılmalarına neden olur. İşte bu nedenden dolayı hızlı tüketim ürünlerine yatırım yapmak, son derece mantıklıdır. Ancak sektörde ciddi bir rekabetin olması, kar oranlarının düşük seviyede kalmasına neden olmuştur. Bu hususun dikkate alınması gerekir.

 

Enerji

Ülkelerin refah seviyesini belirleyen en önemli hususlardan birisi, sahip oldukları enerji kaynaklarıdır. Tarihe bakıldığında enerji kaynakları için çok büyük savaşlar yapıldığı görülecektir. Kömür, petrol, elektrik ve benzer enerji kaynaklarının, insanlar için gelecekte de aynı şekilde önemli olacağı söylenebilir. Bu sektörün kendi içinde bir değişim ve gelişim göstermesi, yapılacak yatırımların çok daha olumlu bir şekilde geri dönüş yapmasına neden olabilir.

 

Sağlık

İnsanların kaliteli bir yaşama sahip olmaları, ne kadar sağlıklı oldukları ile direkt olarak ilgilidir. Bundan dolayı insanlar sağlıklarını korumak ve hastalıklarını tedavi ettirmek için farklı yollar ararlar. İşte tüm bunlar sağlık sektörünün gelişimi ve yenilenmesini sağlar. Sektörün bu durumu, yatırım yapılabilir hale gelmesini sağlamıştır.

Güvenli sektörler genel olarak bu şekildedir. Bunların dışında da yine insanların sürekli ihtiyaç duyduğu ve ilgi gösterdiği alanların genel olarak güvenli sektörler olduğu söylenebilir. Ancak bu alanlara yatırım yaparken özenli hareket etmeniz gerektiğini asla unutmayın.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA