• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitime yüzde yüz destek
29 Nisan 2011 Cuma 14:04

Eğitime yüzde yüz destek

Boeing firması, Konya'nın Beyşehir ilçesi Huğlu Beldesi İlköğretim Okuluna tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı kurdu.
Boeing firması, Konya'nın Beyşehir ilçesi Huğlu Beldesi İlköğretim Okulu'na tam donanımlı bilişim teknolojileri sınıfı kurdu.
    
 Bilişim teknoloji sınıfının açılışı için Huğlu İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törene, Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin, Konya Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Selçuk Üniversitesi Huğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Küçükçelik, Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Ömer Kızılkaya, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
 Konya Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, programdaki konuşmasında, tüm devlet ve milletlerin gelişmelerinin temelinde insanın yattığını belirterek, ''Nasıl bir insan, gelişmiş bir insan, kendisini bilimle, teknolojiyle, bilgiyle müeccez kılmış, süslemiş ise, merak duyan, araştıran, inceleyen, okuyan, düşünce ve eserler üreten insanlarla devletler ve milletler yükselmişlerdir'' dedi.
   
  Eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında devletin yanında hayırsever insanlar ve kurumların da bütün birikim ve hayırlarını artık günümüzde eğitim alanına yoğunlaştırdıklarını anlatan Karadağ, bu anlamda Boeing firmasına eğitime yaptığı bu desteklerden dolayı teşekkür etti.
     Boing Türkiye Başkanı Pepin ise okullara destek olmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ''Çünkü bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Bu öğretmenler, derslikler ve bilgisayar laboratuarları da çok önemli. Boeing olarak bu desteklerimiz bundan sonra da devam edecek'' diye konuştu.
    
 Boeing Türkiye'nin 2000 yılından bu yana, 29 şehirde 84 eğitim projesine destek verdiğini ifade eden Pepin, bu projeler arasında okullara bilişim teknolojileri ve fen sınıfları kurulması, okul binalarının yenilenmesi, spor ekipmanları ve kitap bağışlanması ve öğrencilere burs sağlanmasının yer aldığını vurguladı.
    
 Pepin, şunları kaydetti:
     ''The Boeing Company, geleceğimiz olan genç neslin eğitimine yapılan yatırımın aslında geleceğe yapılan yatırım olduğunun bilincindedir. Bu genç ve zeki çocuklar, bizleri yarınlara taşıyacağından, onların eğitimi The Boeing Company için öncelik taşımaktadır. The Boeign Company tüm dünyada ve Türkiye'de eğitimi gururla desteklemektedir. Sunduğumuz bu olanaklar, öğrenmelerine ve gelişmelerine imkan verildiği takdirde, gençlerin geleceğimizi aydınlatacaklarına olan yürekten inancımızın kanıtıdır.''
    
 Konuşmaların ardından Boeing Türkiye Başkanı Greg Pepin?e Huğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hasan Kaya bir plaket, Huğlu Belediye Başkanı Fehmi Tekin ise Huğlu beldesinin anahtarını sembolize eden bir plaket verdi.
    
Huğlu Belediye Başkanı Tekin, belde de çok anlamlı bir günün yaşandığını dile getirerek, firmadan belde merkezine bir ilköğretim okulu yaptırmasını istedi.
     Daha sonra bilişim teknolojileri sınıfının açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.
    
Bilişim sınıfı, öğrencilerin ve öğretmenlerin okullarıyla beraber kullanabilecekleri bilgisayarları, teknik donanımı ve materyelleri kapsıyor.
   
  Boeing Türkiye Başkanı Pepin'e bir av tüfeği hediye edildi. Pepin ve beraberindekiler, Huğlu silah fabrikasının yanı sıra, belde merkezinde faaliyet gösteren yüksekokul ve ortaöğretim kurumlarını da ziyaret etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA