• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitime örgüt bombası: 78 okulu yaktılar
24 Ocak 2016 Pazar 09:47

Eğitime örgüt bombası: 78 okulu yaktılar

Çocukları da hedef alan PKK’nın bugüne kadar Şırnak’ta 34, Diyarbakır’da 23 ve Mardin’de 21 okulu kullanılamaz hâle getirdiği belirlendi.

Diyarbakır’da karne heyecanı yaşayan öğrencilerin bulunduğu okulun bahçesine önceki gün bomba atan PKK’lı teröristlerin bölgedeki çocukların eğitimsiz kalması için yakıp yıktığı okul sayısının korkunç rakamlara ulaştı. Polis ve askerin yanı sıra sivil halkı da hedef yapan teröristlerin okullara yönelik yaptıkları saldırıların bilançosu ağır oldu. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre çatışmaların şiddetlendiği günden bu yana Şırnak’ta 34, Diyarbakır’da 23 ve Mardin’de 21 olmak üzere 3 ilde 78 eğitim yuvası teröristlerin saldırısına uğrayarak kullanılmaz hale geldi. Bir okulun yapım maliyetinin 10-15 milyon lira olduğu düşünüldüğünde sadece okullara verilen zararın toplam maliyetinin 1 milyar liraya yaklaştığı ifade ediliyor.

Bu arada bölgedeki okullarda yeni güvenlik tedbirleri alınacak. Buna göre okul-giriş çıkışları tek kapıda olacak ve kontrol altına alınacak. Çevre aydınlatmaları gözden geçirilecek. Seyyar satıcıların öğrencilerle iletişim kurmaları engellenecek, okul kameraları çalışır durumda bulundurulacak ve bahçeye yabancı araç girişi engellenecek. Tüm tedbirler gözden geçirilecek ve ihtiyaç duyulan yerlerde tedbirler artırılacak.

TÜRKİYE GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA