• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitime destek sürüyor
08 Aralık 2010 Çarşamba 14:13

Eğitime destek sürüyor

Konya'da, Eğitim'e Yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde Karatay ilçesine yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.
Konya'da, Eğitim'e Yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde Karatay ilçesine yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Valilik binasında gerçekleştirilen imza törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ile okulu yaptıracak hayırsever iş adamı İsa Bezirci ve yüklenici firma sahibi Mehmet Kılıç katıldı.

Vali Aydın Nezih Doğan, eğitime yapılan her türlü yardımın geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu belirterek, "Konya'da sivil toplum kuruluşları, hayra hizmet konusunda birbiriyle adeta yarış içinde. Ferdi olarakta Konyalı vatandaşlar, zor durumda olana yardım etme konusunda oldukça cömert. Bu yardımseverliği kurumsal anlamda da yapmalarını sağlayabilirsek ve bunu bir yarış haline getirirsek bizim için çok büyük bir kazanç olur. Gelecek nesillerin sağlıklı yetişebilmeleri için sağlıklı bir eğitim alt yapısına sahip olmak gerekir. Devletimiz çok güçlü ve bu konuda her türlü yatırımı yapıyor. Ancak eksik kaldığı yönlerin de vatandaşlar ve kurumlar tarafından tamamlanması çok önemli. Bu fikrin oluşması ve bir hayat felsefesi haline gelmesi gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı. 4 bin metrekare olarak planlanan okulda ana sınıfı, laboratuar, bilgi teknoloji sınıfı, iş teknik atölyesi, çok amaçlı salon ile idari büroların bulunacağı ve 2 milyon liraya mal olacağı bildirilirken, 2 yıl sonra eğitime başlayacağı ifade edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA