• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimde marka olma yolundayız
26 Temmuz 2017 Çarşamba 13:50

"Eğitimde marka olma yolundayız"

İHL’ler arasında Konya’da en ön sıralarda yer almayı hedeflediklerini belirten Mehmet Zahid Kotku Anadolu İHL Müdürü Ahmet Erol, “Okulumuz genç ve dinamik bir eğitim kadrosuna sahip ve eğitimde bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da İmam Hatip Liseleri aldığı başarılarla adından sıkça söz ettiriyor. Bu okullardan biri olan Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Erol, okul hakkında bilgi verdi.  Mehmet Zahid Kotku Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 2012 yılında eğitime başladığını ifade eden Okul Müdürü Ahmet Erol, “Okulumuz halen Köprübaşı Mahallesindeki 32 derslikli binasında faaliyetini sürdürüyor. İlk mezunlarını 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonunda veren okul şu ana kadar 307 mezun verdi. Yeni bir okul olmamıza rağmen üniversiteye yerleştirme oranlarında hayli başarılıyız. Okulumuzda 60 öğretmen ve 950 öğrenci bulunuyor” diye konuştu.

EĞİTİMDE MARKA OLMAK İSTİYORUZ

İmam Hatip Liseleri arasında Konya’da en ön sıralarda yer almayı hedeflediklerini belirten Erol, “Okulumuz genç ve dinamik bir eğitim kadrosuna sahip ve eğitimde bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Okulda derslerin yanında veli eğitimleri, kariyer günleri, yarışmalar, meslek tanıtımları, staj uygulamaları, TÜBİTAK fuarları, Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Yaz Kur’an Kursları gibi etkinlikler düzenleniyor.  Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler konusunda da oldukça iddialıyız. Pek çok alanda yerel ve ulusal derecelere sahibiz. Spor takımları, yarışma ekipleri, okuma grupları sürekli kendilerini yeniliyorlar” şeklinde konuştu.

EĞİTİM SADECE SINIFTA OLMAZ

Eğitimin sadece sınıf ortamında öğrenciye yönelik bir etkinlik olmadığını söyleyen Erol, okulun uzun vadeli ve geniş kapsamlı bir çerçevede hedeflerini gerçekleştirmeye odaklandığını belirtti.  Türkiye’de İmam Hatip Liseleri’nin 1950 yılından beri eğitim hizmeti verdiğini vurgulayan Erol, “Ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasında imam hatip okullarının yetiştirdiği insanların katkısı çok büyük. Konya’da halen 60 civarında imam hatip lisesi faaliyet gösteriyor. Bu okullar başarılı öğrencileri kendilerine çekebilmek için yoğun bir kampanya yürütüyorlar” dedi.

TERCİHLER 25 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da veliler öğrencilerini en iyi okula yerleştirmek için ayrıntılı araştırmalara girişirken, okullar da nitelikli öğrencileri kendilerine kazandırmak için büyük gayret sarf ediyorlar” diyen Erol, “2017 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş   (TEOG) tercihleri başladı. 14 Temmuz’dan itibaren Yerleştirmeye Esas Puan (YEP)’e göre öğrenci alan liseler için tercihler yapıldı. Bu okullara yerleştirmeler merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak.” ifadelerini kullandı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS

Okulun velilerle de iş birliği içinde olduğunun altını çizen Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Baylav ise eğitimin çevresel şartları değiştirdiği kadar, çevreden de olumlu ve olumsuz anlamda etkilendiğini belirterek veli, servisçi, kantinci ve diğer paydaşlarla yoğun ve etkili bir işbirliği geliştirdiklerini söyledi. Baylav ayrıca okul, başarılı öğrencileri kendine çekmek için bu yıl 400 ve üzeri puanla yerleşenlere aylık 100 TL burs verildiğini belirtti.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA