• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitimde Kalite Kongresi
03 Aralık 2011 Cumartesi 00:57

Eğitimde Kalite Kongresi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle Özel Başak Kolejinin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle Özel Başak Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi yurt içi ve yurt dışından 60 bilim insanının katılımıyla başladı.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kongrenin önümüzdeki yıllarda oluşturulacak yeni eğitim politikalarının belirlenmesine ışık tutacağını belirterek, 1200’lü yıllarda her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok önemli bir merkez olan Konya’nın 21. yüzyılda da ülkenin ve dünyanın en önemli eğitim şehirlerinden biri olacağını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle Özel Başak Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi başladı.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’ndaki programın açılışına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, yurt içi ve yurt dışından bilim insanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’deki en önemli eğitim çalışmalarından biri olan Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi’ne katkıda bulunan ve katılan herkese teşekkür etti. Hazreti Mevlana’nın insanı tanımak ve insanın fıtratına uygun eğitilmesi hususundaki fikirlerini ortaya koymak için kongrenin üçüncüsünün düzenlendiğini kaydeden Başkan Akyürek, kongrenin, Türkiye’nin 2023 Cumhuriyetin 100. yılı hedefleri doğrultusunda gerçek bir eğitim anlayışına kavuşmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmasından bahtiyar olacaklarını söyledi.
 
KONYA, EĞİTİM ALANINDA DA BİR MERKEZDİR
Mevlana’nın insana ve insanın eğitimine yönelik fikirlerinin eğitimciler tarafından bir bilinç düzeyinde algılanabilmesi ve sistemleştirilebilmesinin, konunun değişik boyutlarının tartışılmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Kongrenin önümüzdeki yıllarda oluşturulacak yeni eğitim politikalarının belirlenmesine ışık tutacağı aşikardır. Konya 4 üniversitesi ile merkez nüfusunun 3’te birinin öğrenci olmasıyla gerçek anlamda bir eğitim şehridir. 1200’lü yıllarda her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok önemli bir merkez olan Konya, 21. yüzyılda da ülkemizin ve dünyanın en önemli eğitim şehirlerinden biri olacaktır. Kongrenin düzenlenmesine emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Özel Başak Koleji Koordinatörü Ramazan Aksoy, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimde niteliğin artırılması ile ilgili çalışmalara her zaman destek verdiğini belirterek, eğitimde niteliğin artırılması için bir gelenek oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Türkiye’de eğitim kurumlarının fiziki altyapı itibariyle mükemmel hale geldiğini, okullarda teknolojik imkanların had safhada kullanıldığını kaydeden Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Doğan, buna rağmen kalitenin düştüğünü ifade etti. Doğan, Eğitimde Kalite Kongresi’nin bu sorunun çözümüne ışık tutmasın diledi.
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Türkiye’nin eğitimde çok iyi bir noktaya geldiğini, ancak öğretimde nerede olunduğunun yeniden düşünülmesi gerektiğini söyledi. Kabakçı, toplumun eğitimde kaliteyi konuşması için kongrenin büyük önem taşıdığını kaydetti.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Konya’yı diğer şehirlerden ayıran özelliğinin ruhu olduğunu vurgulayarak, Konya’ya ruh kazandıranın ise Hazreti Mevlana olduğunu ifade etti. Eğitimle fıtrat arasındaki ilişki düzgün kurulduğunda gerçek anlamda sonuç alınabileceğini ifade eden Vali Doğan, “Hazreti Mevlana’nın başarısı da burada gizli. Biz ondan ilham almaya devam ettikçe önümüzdeki sorunları aşma fırsatını yakalayacağız. Bu tür kongreler aranan doğru yolun bulunmasına katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
 
ULUSLARARASI EĞİTİMDE KALİTE KONGRESİ
Konuşmaların ardından Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi’ne geçildi. Birinci oturumun başkanlığını Prof. Dr. Oğuz Doğan yaparken; Prof. Dr. Kerim Zemani, “Fıtrat, Mizaç, Huy”, Doç. Dr. Osman Nuri Küçük, “Ruh, Kalp, Gönül”, Dr. Mustafa Merter, “Nefs ve Yetileri” konularını ele aldı. Eğitimde Kalite Kongresi, 2 - 4 Aralık tarihleri arasında 5 oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
 
Programın detayları şu şekilde:

2 ARALIK CUMA

14.00: Açılış programı.

15.30 – 17.00: 1. Oturum:

“Hazreti Mevlana’nın Eserlerinde İnsanın Manevi Yönleri”

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Oğuz Doğan

Prof. Dr. Kerim Zemani: .Fıtrat, Mizaç, Huy.

Doç. Dr. Osman Nuri Küçük: Ruh, Kalp, Gönül.

Dr. Mustafa Merter: Nefs ve Yetileri.

20.00: Şiir ve Müzik Dinletisi

Ali Bektaş, Nurullah Koltaş ve Mesut Çetinkaya yönetiminde.

 
3 ARALIK CUMARTESİ

09.30 – 11.30: 2. Oturum:

“Hazreti Mevlana’nın Eserlerinde Erdemler ve Karakter Gelişim Eğitimi”

Oturum Başkanı: Ahmet Murat Özel

Doç. Dr. Safi Arpaguş: Hikmet Erdemi.

Prof. Dr. Mehmet Demirci: Şecaat Erdemi.

Prof. Dr. Ali Akpınar: İffet Erdemi.

Prof. Dr. Ramazan Altıntaş: Adalet Erdemi.

 
12.00 – 13.30: 3. Oturum:

“Hazreti Mevlana’nın Eserlerinde Erdemsizlikler”

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Bayram Dalkılıç

Yard. Doç. Dr. Yakup Şafak: Korku ve Ölüm Korkusu.

Prof. Dr. Muhyiddin Shakoor: Gam ve Endişe.

Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir: Heva, Heves ve Şeytaniyet.

13.30 – 15.00: Öğle ve Yemek Arası

 
15.00 – 17.00: 4. Oturum:

“Hazreti Mevlana’nın Eserlerinde Değerler ve Değerler Eğitimi”

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Recep Kaymakcan

Prof. Dr. Osman Bakar: Nesnel Değerler. (Yararlı-Zararlı)

Prof. Dr. Ahmet İnam: Mantıki Değerler. (Doğru-Yanlış)

Prof. Dr. Zekeriya Güler: Ahlaki Değerler. (İyi-Kötü)

Prof. Dr. Turan Koç: Estetik Değerler. (Güzel-Çirkin)

20.00 – 23.00: Sema Ayin-i Şerifi

 
4 ARALIK PAZAR:

09.30 – 12.00: 5. Oturum:

“Hazreti Mevlana’nın Eserlerinde Manevi Etkileşim”

Oturum Başkanı: Prof. Dr. İbrahim Kalın.

Doç. Dr. Emin Işık: Aşk.

Prof. Dr. Gholamreza Aavani: Vicdan.

Prof. Dr. Mustafa Usta: Terbiye.

M. Fatih Çıtlak: Edep.

Prof. Dr. Erol Göka: Ayrılık.

Yard. Doç. Dr. Mustafa Çıpan: Ney Metaforu.

12.00 – 13.30: Yemek.

14.00- 15.30: Onur Konuğu Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

“Kadim Medeniyetlerin Eğitim Anlayışı ile Modern Eğitim Anlayışının Karşılaştırılması”

16.00 – 17.00: Değerlendirme ve Sonuç Bildirisi. ...
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA