• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim öğretimde yeni yıl başladı
10 Eylül 2019 Salı 11:32

Eğitim öğretimde yeni yıl başladı

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı, Türkiye'nin 81 ilinde bugün başladı. Konya'da, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla Selçuklu Zeki Altındağ İlkokulu ve Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılış programları d

3 aylık yaz tatilinin ardından Türkiye'nin 81 ilinde 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen için yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün çaldı. Konya'da da 452 bin 210 öğrenci ve 32 bin 383 öğretmen ders başı yaptı. Günün ilk programında Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı. Konya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yeni ders yılı açılış programları bu sene Selçuklu Zeki Altındağ İlkokulu ve Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Programlara Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Mustafa Yıldız, çok sayıda protokol üyesi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

konya-egitim-yili-1.jpg

'ÖĞRETMENLERİMİZE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR'

Selçuklu Zeki Altındağ İlkokulu’nda düzenlenen ilk programda konuşan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya’nın çok güçlü, kalabalık ve heyecanlı bir şekilde eğitim öğretime başladığını ifade etti. Eğitim kurumlarına bazı bilgilerin anlatıldığı, tahtaya bir şeylerin yazıldığı yerler olarak bakmadıklarını söyleyen Vali Toprak, “Buralar geleceğimizi emanet edeceğimiz insanların yetiştirildiği yerler. Biz burada her şeyden önce öğretmenlerimiz eliyle insan yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendilerini her gün yenileyen, dünyada olup bitenleri yakından izleyen, ilmi ve teknik konularda kendilerini dünyayla eş değer kılacak şekilde çaba gösteren öğretmenlerimize evlatlarımızı emanet ediyoruz. Onun için öğretmenlerimize çok büyük bir sorumluluk düşüyor” dedi.

cuneyit-orhan-toprak-004.jpg

'GENÇLERİMİZ TÜRKİYE'Yİ GELECEĞE TAŞIYACAK'

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, bir hayırsever tarafından yaptırılan, Selçuklu Belediyesi’nin spor salonu ve Büyükşehir Belediyesi’nin de çevre düzenlemesini yaptığı örnek bir okulda bulunduklarını kaydetti. Başkan Altay konuşmasına şöyle devam etti: “Yaz tatili boyunca çocukların eğitim öğretimden uzak kalmamaları adına ilçe belediyelerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak 100 bin çocukla birlikte bir yaz geçirdik. Spor Okullarımız, Genç KOMEK Yaz Okulumuz, Bilgehanelerimiz, Bilim Kamplarımız, ilçe belediyelerimizin spor okullarıyla birlikte çocuklarımız yaz tatilini verimli bir şekilde geçirdiler ve şimdi de yeni bir dönemin başlangıcındayız. Yeni dönemim güzellikler getirmesini diliyorum. Belediyeler olarak eğitim döneminde de eğitime katkı adına SEDEP, Medeniyet Okulu gibi projelerle çocuklarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Amacımız büyük ve güçlü bir Türkiye’nin inşasında iyi bir nesil yetiştirmek. Bunun için öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, eğitim camiamızın bütün desteklerimizle yanlarındayız. İnşallah geleceğin büyük Türkiye’sinde bu çocuklarımız çok daha güzel işler yapacak. Öğretmenlerimizin yetiştirdiği bu gençler Türkiye’yi geleceğe taşıyacak.”

ugur-ibrahim-altay-013.jpg

'BÜYÜK BİR EĞİTİM ORDUSUYUZ'

Konya'da yarım milyona yakın öğrencinin yeni eğitim yılına başladığını hatırlatan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, "Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Konya'mızda da 2019-2020 eğitim öğretim yılına adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlimizde bugün 452 bin 210 örgün eğitim öğrencimiz ve 32 bin 383 öğretmenimiz okullarında ders başı yapacaklar. Büyük bir eğitim ordusuyuz. Çocuklarımızı yetiştirme noktasında iddiamız, hedefimiz ve fedakarlıklarımız var. Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen, okul yöneticisi ve velilerimiz başta olmak üzere, ilimiz ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öğretmenlik gibi yüce bir mesleğe fiilen bugün başlayacak ve 'ilk gün' heyecanını yaşayacak genç meslektaşlarımı buradan bir kez daha kutluyor, devlet ve milletimize layık birer öğretmen olmaları temennisinde bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

seyit-ali-buyuk-003.jpg

‘YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK’

Türkiye’de yeni eğitim yılında hedeflere giden yolda çalışma sistemlerinin belirlendiğini kaydeden Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Mustafa Yıldız, “Sayın Cumhurbaşkanımızın paylaştığı 2023 eğitim vizyonunda, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma iddiamız ve hedeflere giden yol haritamız ortaya konulmuştur. Geçtiğimiz zaman zarfında 2023 eğitim vizyonu kapsamında yapacağımız çalışmalarla ilgili tüm taraflarla yoğun bir çalışma stratejisi geliştirdik. Eğitim vizyonumuzda, çocuklarımızın yaşayacağı çağın becerileriyle donatılmaları gerekmektedir. Ancak bu becerilerin yanında çift kanatlılık dediğimiz bir eğitim sistemi inşa etmeye çalışıyoruz. Bunları yaparken, ekonominin nesnesi olmadan ekonomi dünyasının becerilerine sahip olmaya, dünyaya uyum sağlarken kendi değerlerinden kopmamaya, akademik becerilerin yanında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda da başarılı olmak gerekir” şeklinde konuştu.

mustafa-yildiz-foto.jpg

EN ÇOK TERCİH EDİLEN OKULLARDAN BİRİ

Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgiler veren Konya Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, “Okulumuz 2011-2012 Eğitim Öğretim döneminde ilk öğrencilerini aldı. Birkaç yıllık hazırlık ve durgunluk döneminden sonra okulumuzda Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak başlattığımız eğitime destek çalışmalarıyla okulumuza sosyal tesisleri, 4 atölye kompleksinden oluşan atölye bloklarını kazandırdık. Yan tarafta bulunan spor salonunu Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde Uğur İbrahim Altay Bey hediye etti. Arkada 200 kişilik öğrenci yurdunu dönemin il özel idaresi başlattı ve Büyükşehir Belediyemiz tamamlayarak hizmete açtı. Okulumuzun ilk yatırımı da Mehmet Tuza Pakpen Endüstri Meslek Lisesi derslik binasıydı. 2011-2012 yıllarında bu okul sadece derslik binasından ibaretti. Şimdi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi oldu. Hamd olsun geldiğimiz noktada bu yatırımlarıyla, şehrin tüm kurumlarının bu müesseseye sahip çıkmasıyla ve desteğiyle okulumuz Konya’nın en çok tercih edilen Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi seviyesine gelmiş oldu” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölüm ve atölyelerini ziyaret etti. Ziyaret sonrası okul bahçesinde Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikram edildi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

memis-kutukcu-008.jpg

konya-egitim-yili-2.jpg

konya-egitim-yili-8.jpg

konya-egitim-yili-9.jpg

konya-egitim-yili-7.jpg

konya-egitim-yili-10-foto.jpg

konya-egitim-yili-11.jpg

konya-egitim-yili-12.jpg

konya-egitim-yili-5.jpg

konya-egitim-yili-6.jpg

konya-egitim-yili-3-foto.jpg

oduller-1.jpg

oduller-2.jpg

oduller-3.jpg

konya-egitim-yili-4.jpg

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA