• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eğitim-İşten ÖSYMye eleştiri
01 Haziran 2012 Cuma 15:34

Eğitim-İş'ten ÖSYM'ye eleştiri

Eğitim-İş Konya şube başkanı Şükrü Balun, LYS ye iki hafta kala ÖSYM sınav puanı hesaplamasında bir değişikliğe giderek yeni bir kaosun kapısını açmış olduğunu söyledi.
Eğitim-İş Konya şube başkanı Şükrü Balun, LYS’ ye iki hafta kala ÖSYM sınav puanı hesaplamasında bir değişikliğe giderek yeni bir kaosun kapısını açmış olduğunu söyledi.

 Eğitim-İş Konya şube başkanı Şükrü Balun,  LYS’ye iki hafta kalan yapılan değişikliğin yanlışlığının üzerinde durarak, “Dün, şifre, yanlış puan hesaplama skandalları ile gündeme gelen ÖSYM’nin, sınava az bir zaman kala puan hesaplama yönteminde değişikliğe gitmesi, sınava odaklanmış öğrencilerimizin tüm motivasyonunu bir anda alt üst etmiştir.

4+4+4 kesintili eğitim modelinin, cumhuriyetin temel taşlarından biri olan ‘Öğretim Birliği’ni ortadan kaldırmayı, eğitimi gericileştirme ve ticarileştirmeyi amaçladığını bunun da en temel insan hakkı olan eğitim hakkının ortadan kaldırılacağını Eğitim-İş olarak, TBMM’ye sunduğumuz raporda, basın açıklamalarımızda ve eylemlerimizde kamuoyu ile paylaşmaya çalışmıştık. Yapılan bu son değişiklik uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymuştur” dedi.
 
LYS’ deki Yeni Uygulama Eşitsizliği daha da Artıracaktır
 
Şükrü Balun, yeni getirilmek istenen LYS’ deki uygulama ile var olan eşitsizliğin daha da artacağına dikkat çekerek, “ ÖSYM’nin, ortaöğretim başarı puanını kaldırıp, öğrencinin çıplak diploma puanının 5 ile çarpılarak doğrudan ortaöğretim başarı puanına dönüştürmesi, öncelikle başarılı okullarımızdaki öğrencilerin bu okullardan ayrılmasına yol açacaktır.

Ülkemizde, ekonomik ve sosyal farklılıklardan dolayı bölge ve iller arası hatta aynı il içinde okullardaki eğitim farklılıklar göstermekte, doğal olarak da öğrencilerin ölçme ve değerlendirmelerinde ülke çapında bir standart bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu yeni uygulama var olan eşitsizliği daha da artırmaktan öteye geçmeyecektir.
ÖSYM’nin söz konusu yeni uygulaması, devlet okullarından özel okullara ve cemaat okullarına geçişlere kapı açmaktan öte bir amaç gütmemektedir. Gençlerimizin psikolojisini düşünmeden yapılmış ve onların geleceklerine bir darbe niteliğindeki bu düzenleme AKP’nin ‘özel okulların güçlendirilmesi hedefi’ ne hizmet niteliğindedir. Eğitim-İş, yeni bir kaosa yol açacak bu uygulamaya karşı hukuksal ve sendikal anlamda mücadelesini yaparak dün olduğu gibi bilimsel, laik, demokratik, parasız ve ulusal eğitim için mücadelesine aynı kararlılıkla devam edecektir” şeklinde konuştu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA