• Konya19 °C

Sedat Dönmez

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EĞİTİM FİRMALARI DİRİ TUTAR

20 Nisan 2015 Pazartesi 14:13
Ürettiğimiz ürünler için milyon dolarlık yatırımlar yapıyoruz, daha kaliteli üretim için çabalıyoruz. Devasa fabrikalar inşa ediyor, yeni çıkan makineleri satın alıyoruz. Üretimde dünyanın gerisinde kalmayalım diye elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ürünlerimizi satabilmek için iletişim çalışmaları yapıyor, fuarlara katılıyor, kataloglar bastırıyoruz. Peki, üretimi yapacak personelimizi bir adım öteye götürmek için neler yapıyoruz?
 
Çalışanlar bir firmanın hedef kitleleri içerisinde yer alır. Bir işletme ne kadar donanımlı personele sahip olursa üretimi de dağıtımı da iletişimi de o derece iyileşir. Pazarlamanın beşinci P’si olarak gördüğümüz insan kaynakları stratejik yönetim gereken bir birimdir. Üretim alanlarımıza nasıl yatırımlar yaparak iyileştirmeye çalışıyorsak, personelimize de yatırım yaparak iyileştirmeyi topyekün hale getirmeliyiz. Genel de maalesef işletmelerde personel eğitimleri önemsenmiyor, gereksiz olarak görülüyor. Oysaki insan zihni her gün birçok şeyler mücadele ediyor ve birçok bilgiyi hafızadan siliyor. Bundan beş yıl önce mezun olarak işe başlamış bir kişi mesleki bilgilerin çoğunu unutmuş oluyor. İş yoğunluğundan okuyup araştıramadığı için gittikçe de körleşmeye devam ediyor. Bu nedenle ister üretimde ister yönetimde olsun personelinizin bilgilerini taze tutmak ve sürekli güncellemek çok önemli. Artık günümüzde bazı şeyler hızlı ortaya çıkıyor ve hızlı tüketiliyor. Bundan beş ya da altı yıl önce Twitter diye bir oluşumun markaların reklamlarına hizmet edeceği, Youtube gibi bir platformun markaların yayın kanalı haline geleceği söylense herhalde hepimiz güler geçerdik. Sosyal medya kavramı bile kısa zaman içerisinde oluşumunu tamamladı, olgunlaştı ve yeni mecralarla genişledi. Her geçen gün de kendi içerisinde genişlemeye devam ediyor. Sizin personeliniz bu gündemi yakından takip edemez, iş süreçlerine uygulayamazsa istediğiniz kadar üretim yatırımı yapın hiçbir şey fayda etmez. Geri kalmış bir firma olursunuz. Bu nedenle personel eğitimlerine önem vermek, onları yetiştirmek gerekiyor. Belirli aralıklarla eğitimleri tekrar ederek hem yeni bilgiler almalarını hem de mevcut bilgilerini tekrarlamalarını sağlamak şart.
 
Günümüzün hızla değişen koşullarında yerinde saymak bir firmayı ilerletmiyor. Firmanızın hiçbir birimi önemsiz değildir. Öyle ki eğitimleri çaycınızdan yönetim kurulunuza kadar herkesi dâhil ederek gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bizde eğitim okulla ilişkilendirilse de okul bitince biten bir olgu değildir. Eğitim yaşam boyu devam eden, sürekli güncellenmesi gereken, kaliteyi ve niteliği arttıran bir eylemdir. Bu nedenle nasılsa devasa fabrikalarım var bu beni götürür diye düşünmeyin. Çalışanlarınızın nitelikli olması için, çağa ayak uydurmaları için onların eğitimlerine önem verin. Onlar ne kadar iyi olursa siz de o kadar iyi olursunuz. Eğitim firmaları diri tutar, canlandırır, besler.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA