• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Edremiti sel vurdu
10 Mart 2013 Pazar 10:00

Edremit'i sel vurdu

Edremit'te etkili olan yağış su baskınlarına yol açtı, trafik felç oldu. Edremit Kaymakamı Tunç, "Yaşadığımız çok büyük bir afet" dedi. Selde mahsur kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre dün 17.00-23.00 saatleri arasındaki şiddetli yağış sonucu Balıkesir Edremit ve Havran ilçelerinde metrekareye 163 kilogram yağış düştü.

Aşırı yağış nedeniyle meydana gelen sel nedeniyle bölgeye, Balıkesir 4 araç, 2 kurtarma botu ve 20 personel, İzmir'den 5 araç, 2 kurtarma botu, 22 personel, Bursa'dan 4 araç, 3 kurtarma botu, 17 personel ve Çanakkale'den 1 araç, 1 kurtarma botu ve 5 personel olmak üzere 14 araç, 8 kurtarma botu ve 64 personel gönderildi.

Akçay, Zeytinli ve Kadıköy beldelerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de çalışmalara eşlik ediyor.
Havran ilçesi ile Zeytinli beldesi arasında bulunan Kanlı Dere'nin taşması sonucu bir köprünün hasar gördü. Trafiğe kapanan Balıkesir-Çanakkale karayolu kontrollü şekilde ulaşıma açıldı.

Açıklamada, saat 06.00 itibarıyla Balıkesir genelinde yağışların durduğu ve sel sularının çekilmeye başladığı bildirildi.

Çok büyük afet

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, yaptığı açıklamada, yaşananın çok büyük afet olduğunu belirterek ''Son üç dört saat içerisinde metrekareye 117 kilogram yağış aldık'' dedi.

''Şu ana kadar ilçemizde bir can kaybı yok, inşallah olmaz da. Hayvan telef olmuş olabilir ama net bir bilgi yok'' diyen Tunç, ev ve iş yerlerine su baskınlarının yaşandığı yönünde kendilerine ulaşan çok sayıda bilginin olduğunu söyledi.
Araçlarında mahsur kalanlar, belediye ekipleri ve civar yerleşim yerlerinden çağrılan özel kepçe ve iş makineleri ile kurtarıldı. AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA