• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Edebiyat öğretmeni resim sergisi açtı
04 Ocak 2013 Cuma 17:16

Edebiyat öğretmeni resim sergisi açtı

Konya'da, edebiyat öğretmenliği yapan Ahmet Çapar, 5-6 aylık kısa bir sürede yaptığı resimleri sergiledi.
 Konya'da, edebiyat öğretmenliği yapan Ahmet Çapar, 5-6 aylık kısa bir sürede yaptığı resimleri sergiledi.
     Konya'da edebiyat öğretmenliği yapan Çapar, 5-6 aylık kısa bir süre içinde yaptığı resimlerden 34 tanesini sergileyerek sanatseverlerle buluşturdu.
     Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Güzel Sanatlar Galerisi'nde yaptığı konuşmada, müdürlük olarak, mümkün olduğunca galeride bu tür sanat faaliyetlerinin sergilenerek, sanat severlerin emeklerinin sunulması için imkan sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
     Onun çalışmalarının 5-6 aylık bir çalışma gibi olmadığını belirten Çıpan, ''Çapar'ın resim yapmak içinde kaynıyor olmalı ki nihayet bunu gün yüzüne çıkardı. Bir edebiyatçı olarak kelimelerle kurduğu dünyayı, bu sefer renklerle, tablolarla göstermek istedi. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum'' dedi.
     Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Zuhal Arda ise insanların hayatında karşılaştıkları bazı sürprizlerin onları farklı yönlere kaymalarını sağlayacağını belirterek, edebiyat öğretmeni olmasına rağmen bir ressam gibi resim çizen Çapar'ın da böyle insanlardan biri olduğunu dile getirdi.
     Arda, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Ahmet Çapar bir gün fakültedeki odama geldi ve resim üzerine konuştuk. Kendisinin de resim yaptığını ve atölyemi kullanmak istediğini söyledi. Kabul ederek resimlerine bakmak istediğimi söyledim. Resimlerine baktığım zaman son derece etkilendim. Çünkü hiç eğitim almasa da ruhundaki estetiği sade bir şekilde resimlerinde gösterdiği için onun resimleri çok ilgimi çekti. Resimlerini hemen sergilemesi gerektiğini söyledim ve bu sergiyi açtık. Kendisine bize bu güzellikleri yaşattığı için çok teşekkür ederim.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA