• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eczacılardan ilaç fiyatlarına tepki!
14 Aralık 2011 Çarşamba 12:46

Eczacılardan ilaç fiyatlarına tepki!

5. Bölge Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer, Kayalıpark'ta yaptığı basın açıklamasında, iskontoların artması ve ilaç fiyatlarının düşmesiyle eczacıların ilaç hizmeti veremez duruma geldiğini
5. Bölge Konya Eczacılar Odası Başkanı Tevfik Göçer, Kayalıpark'ta yaptığı basın açıklamasında, iskontoların artması ve ilaç fiyatlarının düşmesiyle eczacıların ilaç hizmeti veremez duruma geldiğini savundu.
 
2004 yılından bu yana yapılan düzenlemelerin eczacılar üzerinde baskı oluşturduğunu ifade eden Göçer, durumun sürmesi halinde küçük cirolu eczanelerin kapılarına kilit vuracağını ileri sürdü.
 
Durumun halk sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu anlatan Göçer, ilaç stoklarının tükenmek üzere olduğunu belirtti.
 
Göçer, gerekli düzenlemelerin yapılması için kamu otoritesini göreve çağırdıklarını ancak herhangi bir şekilde adım atılmadığını dile getirdi.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu ve ilaç sanayinin kamu kurumu iskontoları konusunda bir an önce mutabakata varması gerektiğini vurgulayan Göçer, eczanelerin varlığını korumak için her zeminde görüşlerini dile getireceklerini söyledi.
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA