• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ece bebek inadına "yaşam" dedi
18 Ağustos 2013 Pazar 13:07

Ece bebek inadına "yaşam" dedi

Doktorların "yaşamaz" dediği Asya Ece, pek çok kez ümitlerin yitirildiği zorlu tedavisürecinin sonunda ailesinin kucağında hastaneden taburcu edildi

Doğduktan sonra 750 gramdan 560 grama kadar düşen, iki kez duran kalbi yeniden çalıştırılan, 2 ay solunum cihazına bağlı kalan, kanında enfeksiyon, gözünde ise körlüğe neden olabilecek rahatsızlığı bulunan Asya Ece bebek, yapılan zorlu bir tedavi sürecinin ardından yaşama tutunmayı başardı.

Edinilen bilgiye göre, Muzaffere Gülcü (28), henüz 6 aylık hamileyken doğum sancıları başlayınca götürüldüğü Konya Farabi Hastanesinde ismini Asya Ece verdikleri kızlarını dünyaya getirdi.

Erken doğum nedeniyle 750 gram dünyaya gelen bebek, akciğerleri gelişmediğinden solunum cihazına bağlandı. Kuvözde tutulan ve bir haftada kilosu 560 grama kadar düşen Asya Ece için doktorlar Muzaffere ve Ahmet Gülcü (31) çiftine "yaşamaz" dedi.

Henüz bir aylıkken iki kez duran kalbi çalıştırılan ve kanında enfeksiyon olan Asya Ece, her seferinde ümitlerin yitirildiği anda yeniden hayata göz kırpmaya devam etti.

İleride körlüğe neden olabilecek gözündeki rahatsızlığından yapılan tedaviyle kurtulan Asya Ece bebek, tüm sağlık sorunlarına rağmen hayatta kalmayı başardı. 2 ay bağlı olduğu solunum cihazından kurtulan, kilosu 2 kilo 425 grama yükselen 3,5 aylık bebek, taburcu edildi.

Gülcü çifti, bebeklerinin taburcu edildiği gün pasta keserek mutluluklarını doktorları ve hastane personeliyle paylaştı.

- Heyecandan uyuyamamış

Anne Gülcü,  doktorlar bebeğine "yaşamaz, her şeye hazırlıklı ol" dediklerinde çok üzüldüklerini söyledi.

Ümitlerini yitirmemek için çaba gösterdiklerini dile getiren Gülcü, hastaneden her telefon geldiğinde endişeye kapıldıklarını ifade etti.

Bebeğini sağlıklı şekilde kucağına almanın kendisi için mutluluk verici olduğu vurgulayan Gülcü, "Bebeğimi aylar sonra kucağıma aldım. Bebeğimi kucağıma alacağım günün öncesinde heyecandan uyuyamadım. Çünkü tek hayalim bebeğimizi sağlıklı şekilde eve götürebilmekti. 4 yaşındaki kızım Saliha Mina kardeşine dokununca mutluluğum ikiye katlandı. Çünkü kardeşini görmeyi ve dokunmayı çok istiyordu" dedi.

Baba Ahmet Gülcü ise ümit verilmemesine rağmen yaşama tutunan bebeklerinin yuvalarının mutluluğunu ikiye katladığını anlattı. Gülcü, "Ümit verilmeyince kendimizce hep 'en azından bir hafta yaşasın', sonra 'en az bir ay yaşasın' derken şimdi kucağımıza aldık. 3,5 ay bizim için 3,5 yıl gibi geçti" diye konuştu.

- 10 dakika kalp masajı yapıldı

    Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Beril Yavuz, bir doktor için en mutluluk verici şeyin hastalarının sağlıklı şekilde hastaneden ayrılması olduğunu söyledi.

Asya Ece bebeğin doğduğundan bu yana hep sağlık sorunları ile uğraştığını belirten Yavuz, henüz bir aylıkken iki kez duran kalbinin yaklaşık 10 dakika yapılan kalp masajıyla yeniden çalıştırıldığını bildirdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA