• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ebru Gündeşe bir şok daha
01 Şubat 2014 Cumartesi 09:34

Ebru Gündeş'e bir şok daha

17 Aralık operasyonunda Reza Zarrab'ın mal varlığına tedbir konulunca taksitler ödenemediği için özel uçağı lesaing şirketine devredildi.
Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş'e hediye ettiği konuşulan, 12 milyon dolar değerindeki 'Challenger 300' tipi özel jeti Halk Bankası'na bağlı Halk Leasing'den kiraladığı ortaya çıktı.
 
TAKSİTLERİ ÖDENMEDİ
 
17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Reza Zarrab'ın el konulan özel uçağının, Halk Bankası'na bağlı Halk Leasing'ten finansal kiralama yöntemiyle alındığı ancak, mal varlığına tedbir konulunca taksitler ödenemediği için uçağın lesaing şirketine devredildiği ortaya çıktı. Mal varlığı üzerindeki tedbir önceki gün kaldırılan Zarrab'ın, uçağı geri alması için şirketle yeni bir anlaşma yapması ve birikmiş taksitleri ödemesi gerekiyor.
 
EBRU GÜNDEŞ'E HEDİYE ETMİŞTİ
 
Milliyet'te yer alan habere göre; Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olarak bilinen 17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulmuştu. Bu süreçte Zarrab'ın "El Ganador" adlı İngiliz yarış atı, pahalı tabloları ve eşi sanatçı Ebru Gündeş'e hediye aldığı konuşulan 12 milyon dolar değerindeki "Challenger 300" tipi özel jetinin de aralarında bulunduğu mal varlığına tedbir konulmuştu.
 
AVUKATLAR İADE KARARI ALDI
 
Bu uçakla ilgili bir gerçek geçen hafta Zarrab'ın avukatlarının savcılığa yaptıkları bir başvuruyla ortaya çıktı. Zarrab'ın, operasyon kapsamında tutuklanan Süleyman Aslan'ın genel müdürü olduğu Halk Bankası'ndan leasing (finansal kiralama) yöntemiyle satın aldığı, ancak mal varlığına tedbir gelince aylık taksitlerini ödeyemediği anlaşıldı. Tedbir nedeniyle kullanılamayan ve başkasına da kiralanamayan uçakla ilgili masraflar da karşılanamayınca Zarrab'ın avukatları çözümü uçağın tekrar leasing şirketine iadesinde buldu.
 
YENİDEN LEASING YAPABİLİR
 
Savcılık da bu talebi uygun gördü. Durumu 18. Sulh Ceza Mahkemesi'ne bildirdi. Mahkeme de talebi yerinde görünce uçağın leasing şirketine devrine karar verildi. Ancak, uçağın leasing şirketine devrinden birkaç gün sonra Zarrab'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kalktı. Bu durumda Zarrab'ın tekrar uçağı alabilmesi için Halk Leasing'le yeniden masaya oturması ve birikmiş taksitler için yeni bir planlama yapması gündeme geldi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA