• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ebola salgını Nijeryada kontrol altına alındı
03 Kasım 2014 Pazartesi 14:15

Ebola salgını Nijerya'da kontrol altına alındı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, DSÖ'den Nijerya'da Ebola salgınının kontrol altına alındığı bilgisi ulaştığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ebola salgınının Batı Afrika ülkeleri; Gine, Sierra Leone, Liberya ve Nijerya'da görüldüğünü hatırlattı.
 
Bu salgının gündeme gelmesinden itibaren yaklaşık 50 gündür Nijerya'da yeni bir Ebola vakası olmadığına işaret eden Hatipoğlu, "Dünya Sağlık Örgütü'nden Nijerya'da Ebola salgınının kontrol altına alındığı ve sona erdiği bilgisi geldi. Bu, Türk Hava Yolları (THY) ve dolayısıyla ülkemiz için iyi bir haber. Çünkü salgın bölgesindeki dört ülkeden biri olan Nijerya, THY'nin direkt uçuşu olan tek ülke" diye konuştu.
 
Hatipoğlu, Dünya Sağlık Örgütü'nün, Ebola azami kuluçka süresinin iki katı olan 42 günlük süre zarfında Nijerya'da yeni vaka görülmemiş olması sonucunda, salgının şimdilik atlatıldığını ve temizlendiğini bildirdiğini aktardı.
 
"Batı Afrika bölgesini yakından takip ediyoruz"
 
Nijerya'da 20 vaka görüldü ve bunların 8'inin ölümle sonuçlandığına dikkati çeken Hatipoğlu, şunları kaydetti:
 
"Salgına hazırlıksız yakalanan Nijerya, büyük bir soğukkanlılıkla krizi yönetti. Yetkililer virüsü engellemek için ulusal acil eylem planı ilan ettiler ve iyi bir koordinasyon sağladılar. Salgına yakalananları hemen karantinaya aldılar ve temasları da iyi bir şekilde takip ederek izolasyon sağladılar. Sağlık Bakanlığı olarak son Ebola vakalarının görüldüğü ilk günlerden itibaren Batı Afrika bölgesini yakından takip ediyoruz."
 
"Ülkemizde Ebola vakası yok"
 
Hatipoğlu, yaşanan bu gelişmeler doğrultusunda, denetimleri elden bırakmayacaklarını belirterek, "Direkt olmasa da farklı yollarla virüsün ülkemize girme riskine karşı, salgın bölgesindeki 12 ülkeden gelen altmış kadar uçak seferini THY ile diyalog halinde yakından takip ediyoruz. Ülkemizde Ebola vakası yoktur" ifadelerini kullandı. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA