• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Düz Bisiklet startını özürlü vekil verdi
18 Temmuz 2010 Pazar 13:58

Düz Bisiklet startını özürlü vekil verdi

Karatay Belediyesi sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl
Karatay Belediyesi sporun ve sporcunun yanında olmaya devam ediyor. Karatay Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği’nin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karatay Düz Bisiklet Yarışlarına ilgi her geçen gün artarak devam ediyor.
 

3. Karatay Düz Bisiklet Yarışmaların ilk etabı geçen hafta gerçekleştirilmişti. Yarışların bu haftaki etabı ise Karkent Pazar Market yanında düzenlendi. Düz Bisiklet Yarışlarına AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Ayşe Türkmenoğlu, Ali Öztürk, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun,  AK Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli ve bisiklet sporcusu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; Bisiklet sporunu kalkındırmak ve sevdirmek amacıyla Konya Bisiklet İl Temsilciliği ve Bisiklet Sporu Kalkındırma Derneği ile böyle bir organizasyonu ortaklaşa gerçekleştirdiklerini ifade etti. 3. Karatay Düz Bisiklet Yarışmalarının, üçüncüsünü Adalet Parkı’nda dördüncüsünü de Olimpiyat Parkı’nda yapacaklarını söyleyen Başkan Hançerli, “Buradaki amacımız bisiklet yarışlarına girip bisiklet ödülünü kazanmak değil, bisiklet sporunu Karatay’da ve Konya’da yaygınlaştırmak olsun” dedi. Başkan Hançerli, yarışlara 7 den 70 e herkesin davetli olduğunu hatırlatarak tüm yaş grubundan vatandaşlarımızı spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu yarışların beklenilenden fazla ilgi gördüğünü vurgularken, Spor ve Sporcuya verdikleri desteğin her fırsatta sürdüreceğini kaydetti.

 
Konya Miiletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı; böyle bir organizasyonu yapmasından dolayı Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür ederek; 12 Eylül’de yapılacak referandum öncesi milletin iki tekerlekli demokrasi bisikletine binmeyi öğrendiğini ve Türkiye’nin ilerlemeye devam ettiğini dile getirdi.

Son olarak konuşan Ak Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise konuşmasında Konya’nın bisiklet sporunun icrası için çok önemli bir merkez olduğuna dikkat çekerek, ekonomik olmasının yanı sıra sağlık açısından da bisikletin önemli bir ulaşım aracı olduğunu ifade etti.

 

Protokol konuşmalarından sonra Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Bisiklet Sporuna olan desteğinden ve programlarına katılımlarından sonra Ak Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Lokman Ayva’ya ebru tablosu hediye etti.

 

Yarışmalarda ilk olarak Kulüpler Arası Karatay Belediyesi Kupa Yarışı düzenlendi, toplam 14 tur üzerinden puan usulüne göre yapılan yarışları İl Özel İdare sporcuları ilk üçe girerek başarıyla tamamladı. Yaklaşık 230’a yakın sporcunun katıldığı düz bisiklet yarışlarında,  protokol üyelerinin de yarıştığı programda sırasıyla 0-8 yaş, 08-12 yaş ve 12 yaş üstü olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmalar oldukça çekişmeli geçti.  Dereceye giren sporculara bisiklet, eşofman takımı, kol saati ve futbol topu ödüllerini ise yarışlara katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA