• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Düşürdüğü emekli maaşına anons yaptırmak için gittiği belediyede kavuştu
23 Nisan 2018 Pazartesi 15:01

Düşürdüğü emekli maaşına anons yaptırmak için gittiği belediyede kavuştu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 87 yaşındaki emekli adam otobüsten indiği sırada yol üzerine düşürdüğü emekli maaşına anons yaptırmak için gittiği belediyede kavuşmanın sevincini yaşadı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 87 yaşındaki emekli adam otobüsten indiği sırada yol üzerine düşürdüğü emekli maaşına anons yaptırmak için gittiği belediyede kavuşmanın sevincini yaşadı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören Halil Göksel ve Deniz Tursun adlı öğrencilerin dün bir banka şubesi önünde yolda yürürken yerde bularak sahibine ulaşamadıkları için zabıta görevlilerine teslim ettiği bin 800 liralık paranın sahibi bulundu. Paranın sahibinin 87 yaşındaki bir emekli işçi olduğu ortaya çıktı. Pazartesi günü banka şubesinden emekli maaşını çektikten sonra dekont kağıdına sararak cebine koyduğu emekli maaşı olan parayı düşürdüğünü, önceki yıl kaybettiği eşine kabir taşı yaptırmak için gittiği işyerinde elini cebine attığında fark eden Hasan Yakar, yaptığı arama çalışmalarına rağmen bulamayınca anons yaptırmak üzere Beyşehir Belediyesine gelerek zabıta görevlilerinden yardım talebinde bulundu. Zabıta Müdürlüğünde görevlilere, kağıda sarılı bin 800 lira paradan oluşan emekli maaşını düşürdüğünü anlatan Yakar'ın, paralarla beraber bulunan dekontunun incelenmesinin ardından paranın gerçek sahibi olduğu anlaşıldı. Parasının bulunup duyarlı 2 öğrenci arkadaş tarafından Zabıta görevlilerine teslim edildiğini öğrenince çok sevinen emekli Yakar, "Çok teşekkür ederim onlara, Allah'ım uzun ömürler versin. İnşallah ileride büyük memurlara ulaşsınlar. Demek ki, dürüst evlat yetiştiren babalar da varmış" diye dua etti.

Yakar, teslim edildiğine tanıklık yapması için zabıta görevlileri tarafından belediyeye getirilen parayı bulan öğrenci Halil Göksel'e teşekkür ederken kavuştuğu bin 800 liradan 100 lirasını harçlık olarak kendisine verdi. Parayı önce kabul etmek istemeyen ve ısrarlar üzerine alan ve "Ben bunu insanlık adına yaptım" diyen Göksel, "Para sahibine ulaştığı için çok sevinçliyim. İyi ki de bulmuşuz, iyi ki de getirmişiz, iyi ki de vermişiz. Ben amcayı, zaten babamın yerine koydum da getirdim parayı verdim arkadaşımla birlikte. Annemiz babamız da bize böyle öğretti. Allah amcama da uzun ömürler versin" şeklinde konuştu.

Parayı nasıl düşürdüğünü anlattı

Pazartesi günü gittiği banka şubesinde bin 920 liralık emekli maaşının tamamını çektiğini anlatan 87 yaşındaki emekli Yakar, dekont kağıdına sarıp cebine koyduğu paradan Üstünler Mahallesinden Beyşehir ilçe merkezine otobüsle geldiğinde 100 lirasını alarak şoföre vermek istediğini söyledi. Şoförün, "Bozuk yok amca, sonra alırız" demesi üzerine, 100 lirayı başka bir cebine koyduğunu, 20 lirasını da harcadığı parasını düşürdüğünü sanayideki bir işyerine geldiğinde fark ettiğini anlatan Yakar, "Sanayide, geçen yıl kaybettiğim eşim için kabir taşı yaptırmak üzere bir işyerine gittim. Pazarlık yaparken anlaştıktan sonra önden benden biraz para istediler. Ben de cebimdeki parayı çıkarmak istediğimde olmadığını fark ettim. Bindiğim otobüs şoförüne telefonla ulaştım, belki arabada düşürmüş olabirim diye, ancak aradığını böyle bir para olmadığını söyleyince, son bir ümit olarak, "belki bir Müslüman adamın eline geçtiyse, belediyeye teslim ederse, bir anons yaptırır da nasipse alırız" dedim. Belediyeye anons yaptırmak üzere gelmiştim. Burada zabıta görevlileri, ismimi ve kaybettiğim miktarı sorunca düşürdüğüm paranın kendilerinde olduğunu ve iki üniversite öğrencisi tarafından bulunarak getirildiğini söylediler. Çok mutlu oldum, çünkü benim bir aylık emekli maaşımdı o para. Başka da bir gelirim yok benim. Parayı, otobüsten inerken banka önünde düşürmüşüm. Haberim, bir işyerinde para lazım olunca cebime elimi attığımda oldu. Maaşımın bir kısmıyla ölen eşim için kabir taşı yaptıracaktım. Onlara çok büyük dua ediyorum" dedi.

Zabıta görevlileri, buluntu parasını teslim ettiği yaşlı adamı daha sonra araçla evine de bıraktı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA