• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Düşük sezaryen oranı hastaneye takdir kazandırdı
03 Aralık 2015 Perşembe 11:59

Düşük sezaryen oranı hastaneye takdir kazandırdı

Türkiye’nin ve Dünya’nın sağlık alanında yaşadığı önemli problemler arasında olan yüksek sezaryen oranını düşük seviyede tutmayı başaran Konya Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne Sağlık Bakanlığı tarafından takdir belgesi verildi.
​ 

Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ilk doğumumu gerçekleştiren anne adaylarından yüzde 13’ünü sezaryen ameliyatına alarak bu alanda büyük bir başarı gösterdi. Hastanenin doğum konusunda yakalamış olduğu bu yüksek başarı Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de dikkatini çekti ve hastaneye takdir belgesi gönderildi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre özellikle son yıllarda sezaryen ile doğum olayının ülkemizde hızlı bir artış gösterdiğini ifade eden Hastane Yönetici Başhekimi Uz. Dr. Abdüsselam Ulu, “Hastanemiz doktorlarının bu konuda göstermiş oldukları duyarlılık ile anne adaylarını doğru yönlendirmeleri sonucunda hastanemizde normal doğum sayısını yüksek seviyede tutarken, sezaryen oranını düşük seviyelerde tutmayı başardık. Bu güzel tablo da bizleri çok mutlu etmektedir” dedi.
Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olarak ortalama her on hastadan sadece birine sezaryen ameliyatı ile müdahale ettiklerini belirten Ulu, “Sezaryenle gerçekleşen doğumdan sonra anneler daha geç iyileşiyor ve normal yaşantılarına dönmesi daha uzun zaman alabiliyor. Sezaryen ameliyatı geçiren anneler, sonraki doğumlarını normal gerçekleştirme şansını büyük oranda kaybediyor ve bu yolla doğan bebeklerde astım gibi sıkıntılar daha fazla oluyor. Bu nedenle tıbbi bir zorunluluk olmadıkça sezaryen operasyonlarından uzak durmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Hastanede yapılan düzenlemeler sayesinde hastaların ve gebelerin hastanelerini daha fazla tercih etmeye başladığının da altını çizen Ulu, “Hastanemizde yapmış olduğumuz fiziki düzenlemelerin yanı sıra genel sekreterliğimiz tarafından da çok önemsenen refakatçi oteli ve konforlu hasta odaları sayesinde 2015 yılının ilk on ayında hastanemizde 7 bin 581 doğum olayı gerçekleştirilmiştir. Bu yılın başından itibaren günlük hastanemizde gerçekleştirilen doğum ortalaması 24,93’tür, yani hastanemizde ortalama her saat başı bir doğum gerçekleşiyor diyebiliriz. Günlük poliklinik sayılarımız ise Nakipoğlu Mahallesi’ndeki ek hizmet binamıza açtığımız yeni polikliniklerle birlikte iki bin rakamının üzerine çıkmıştır” dedi.
Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz da, başarılarından dolayı hastane idarecileri ve çalışanlarını tebrik etti. Anne adaylarının normal doğum yerine sezaryeni tercih etmelerinin son derece sakıncalı olduğunu vurgulayan Darılmaz, “Hasta eğer sadece korkudan dolayı sezaryeni tercih ediyor ve riskli herhangi bir durum taşımıyorsa doktoru tarafından mutlaka normal doğuma yönlendirilmelidir. Bizler bu konuda hastanelerimizde yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini almış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Doktorlarımızı da gösterdikleri duyarlılıklarından ötürü tekrar kutluyorum” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA