• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dursun Ali Erzincanlı, “Şehit Ömer Halis Demir” şiiriyle duygulandırdı
19 Ağustos 2016 Cuma 14:49

Dursun Ali Erzincanlı, “Şehit Ömer Halis Demir” şiiriyle duygulandırdı

Beyşehir ilçesinde mitingde sahne alan Şair Dursun Ali Erzincalı, 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında cuntacı generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Kuş" isimli şiiriyle duygulandırdı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen Demokrasi Şöleninde sahne alan şair Dursun Ali Erzincalı, 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında cuntacı generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Kuş" isimli şiiriyle duygulandırdı.

Ünlü sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı, Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Demokrasi Şöleni kapsamında Vuslat Parkı'ndaki festival alanında Beyşehirli sevenleriyle bir araya geldi. Beyşehir halkının yoğun ilgi gösterdiği şölende, ünlü sanatçı ve şairin şiir ve naatlarını sevenleri büyük bir beğeni ve ilgiyle izledi. Hazreti Peygamber'e atfedilen naat şerifleri seslendirmesi ile ünlenen Erzincanlı'nın yaklaşık 1,5 saat süren sahne performansı alanı dolduran vatandaşlardan da tam not aldı.

'30 Kuş şiiri" duygulandırdı

Erzincanlı'nın 15 Temmuz darbe kalkışması esnasında cuntacı generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için yazdığı "30 Kuş" isimli şiiri okuması da meydanı dolduran vatandaşlar arasında duygu yüklü anlar yaşanmasına neden oldu. Erzincanlı, klip de çektiğini belirttiği şiiriyle ilgili olarak, "Bundan sonra bizim kahramanlarımız Spider Man değil, Ömer Halisdemir'lerdir" dedi. Yaşanılan bir korku ve kaygının bir milletin edebiyatını, sanatını, şiirini her şeyini etkileyeceğini belirten Erzincanlı, "Şimdi o gece 240 şehidimiz vardı. İlerleyen günler, aylar çok özel, çok profesyonel eserler, destanlar, filmler, edebiyat, sanat tarafından yad edilecek 15 Temmuz" dedi.

Erzincanlı, "15 Temmuz gecesi beynimiz durdu. Her gün geçtiğim sokaklar ama nereye gittiğimizi bilemiyorduk ya da çay içerken karıştırmadan içiyorduk, birbirine girmiş. Böyle bir beynin şiir yazması mümkün değildi. Ben o 240 şehit içinden Ömer Halisdemir'i seçmedim, ben onu yazmadım, o kendini yazdırdı. Şiirden ziyade bir babanın evladına seslenişi oldu bu. Ben kalemi elime aldığım zaman o şiir aslında bitmişti. Şimdi de Allah nasip ederse 6 dakikalık filmi çekiliyor. Bir de Ömer Halisdemir'den dinleyelim o şiiri diyerek, şehidimizin babasına seslenişini aktaracağım" diye konuştu.

Babası oğlu için yazılan şiiri dinleyemedi

Erzincanlı, şiirin finalini Niğde'de yaptığını da vurgularken, şöyle devam etti:

"Babasının huzurunda Ömer Halisdemir'in şiirini okudum ve o gece benim için bitmişti şiir. Ziyarete gittiğimde Ömer Halisdemir'in babası, "o baba şiirini siz mi yazdınız" dedi. "Başını biraz dinledim devamını dinleyemedim, şimdi okuyacak mısınız" dedi. Ben de okuyamayacak durumdaydım yüzüne bakarak, okunmuş halini dinleteyim dedim. Şiir biraz başladı fakat yine dayanamadı kalktı, "ben dinleyemeyeceğim, siz dinleyin" dedi. O gece o şiir benim kalbimde ve beynimde zirve yapmıştı fakat daha yeni olduğu için bugün o şiiri okuyarak huzurlarınızdan ayrılacağım. Allah cennetinde buluştursun şehitlerimizle ve efendimizle."

Başkan Özaltun, Erzincanlı'ya programından ve yazdığı şiirden dolayı teşekkür ederken, ünlü sanatçı ve şairin gönüllere ve yüreklere seslendiğini belirterek, "Allah kendinden razı olsun. Meydanı dolduran vatandaşlarımız gibi yan tarafta biz de şiirlerini dinlerken çok duygulandık. Ama Ömer Halisdemir'lerimiz olduğu müddetçe, bu kahramanlarımız olduğu müddetçe hiçbir hain amacına ulaşamayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, programının sonunda Erzincanlı'ya Beyşehir Taşköprü görselinin yer aldığı bir çini tabak hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA