• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyanın ressamları Konyada buluştu
14 Mayıs 2012 Pazartesi 13:56

Dünyanın ressamları Konya'da buluştu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi 2. Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri kapsamında düzenlenen "Dünyanın Ressamı Konya'da Buluşuyor etkinliği 29 ülkeden 45 ressamın katılımıyla...
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi 2. Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri kapsamında düzenlenen "Dünyanın Ressamı Konya'da Buluşuyor” etkinliği 29 ülkeden 45 ressamın katılımıyla başladı.

KTO Karatay Üniversitesi'ndeki etkinliğe AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, öğretim görevlileri ile 29 ülkeden 45 ressam ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan küratör Orhan Cebrailoğlu, "Dünyaca ünlü ressamların biraraya gelmelerindeki amaç Konya’mızı, Türkiye’mizi, sosyal, kültürel hayatımızı buradaki gözlemlerimizi 15 gün içerisinde tuval üzerine aktarmaktır" dedi. Sanatçılar adına konuşan Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Tepecik ise, "Sanatın ne ilki, ne de sonu var. Sanat ne ileride ne de geride. Sanat her zaman bulunduğu yerde. Dolayısıyla klasik olmuş post modern olmuş bunların hiçbirisi önem arz etmiyor. Mühim olan sanatçının elinden çıkan görsel belgeler, görsel izlerin ne kadar önemli olduğunu burada vurgulamaktır" diye konuştu. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak da, "Sanat toplumun önemli kılcal damarlarından birisidir. Toplumların maddi uzantılarının gelişiminde elbette sanatın ve sanat etkinliklerinin çok büyük etkisi ve katkılarının olduğunu biliyoruz. Bu katkılara bizde medeniyetlerin, bizim de medeniyetimizin göz bebeklerinden, beşiklerinden biri olan Konya'dan, kendi çabalarımızla böyle bir imkan vermenin gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
 
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, "Sanat bir ülkenin tapu senedidir. Geleceğe bıraktığımız gelecek yolcularımızdır. Bunun için KTO Karatay Üniversitesi Türkiye Cumhuriyeti'ndeki kurulmuş en eski üniversitedir" dedi.
Konuşmaların ardından ressam Orhan Cebrailoğlu, Milletvekili Hüseyin Üzülmez'e portresinin bulunduğu bir tablo hediye etti. Sanatçıların tanıtılmasıyla devam eden etkinliğin ardından Bosna Hersekli sanatçı Mensura Jahic ve Fahrudin Fehimovic'in eserlerinin yer aldığı "Sarajevo Kentinin Ruhu" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Mensura Jahic, "Bu benim ilk sergim. Amacım bu sergiyle iki kardeş şehir olan Sarajevo ve Konya ile işbirliğini devam ettirmektir. Sarajevo ve Konya gerçekten kardeş kenttir. Bu köprüyü sağlamlaştırmak için gereğini yapmaktayız. Bu sergide bunu amaçlamaktayım" dedi. Fotoğraf sergisinin hemen ardından Orhan Cebrailoğlu'na ait "Fraktal Yansımalar" resim sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.
29 ülkeden 45 ressamın, üniversite sergi alanında 2 hafta boyunca halka açık olarak çalışmalarda bulunacağı bildirildi. Konya'nın tarihi ve kültürel değerlerini özgün bakış açılarıyla tuvallerine yansıtalacağı etkinlik, 19 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak atölye çalışmalarının ardından 28 Mayıs 2012 Pazartesi günü yapılacak sergi açılışı ile son bulacak. Her birinin üçer resim çalışması yapacak olan ressamlara ait eserlerin KTO Karatay Üniversitesi'nde kalacağı ve bu eserlerin bir ay boyunca üniversitede sergileneceği belirtildi. Etkinlikler kapsamında solo fotoğraf sergisi, solo resim sergisi, panel ve sempozyum gibi etkinliklerin de yer alacağı ifade edildi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA