• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyanın Renkleri Konyada buluştu
12 Mayıs 2012 Cumartesi 16:53

Dünyanın Renkleri Konya'da buluştu

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Konya'da düzenlenen 2. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda, renkli görüntüler oluştu.
Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Konya'da düzenlenen 2. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda, renkli görüntüler oluştu. 
 Kulesite Alışveriş Merkezi açık otoparkında ''Dünyanın renkleri Konya'da buluşuyor'' sloganıyla gerçekleştirilen programa, 40 ülkeden yüzlerce üniversite öğrencisi, yöresel kıyafetleri ve dansları ile katıldı. 34 farklı etkinliğin gerçekleşeceği organizasyonda öğrenciler, ülkelerinin geleneksel yemeklerini de sergiledi. Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Şahin Uludağ, öğrenim görmek için yurt dışından Konya'ya gelen öğrencilere destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yabancı Öğrenciler Daire Başkanı Ömer Ayçiçek ise Türkiye'de dış ülkelerden gelen 10 binin üzerinde öğrencinin burslu okuduğunu ifade etti.
Ayçiçek, ''Bu yıldan itibaren uluslararası öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin bursları ile okuyabilmesi için online başvuru sistemini gerçekleştirdik. Öğrencilerimizi üniversite kampüslerine, yurtlarına hapsolmaktan kurtarmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerinin sayısını artırmamız gerekiyor. Ülkemize gelen her öğrenci Türkiye'nin misafiridir'' diye konuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi öğrencisi İranlı Nasim Emaratpardaz de yabancı öğrenciler adına yaptığı konuşmada, Mevlana diyarı Konya'da böyle bir etkinliğin organize edilmesinin, geldikleri ülkelerin tanıtımı için de çok önemli olduğunu belirtti. Emaratpardaz, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Farklı ülkelerden öğrencilerin müzik eşliğinde yaptığı dans gösterileri büyük beğeni topladı. Etkinlik yarın da devam edecek.   AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA