• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünyanın en büyük buharlı lokomotifleri müze oluyor
01 Temmuz 2016 Cuma 15:42

Dünyanın en büyük buharlı lokomotifleri müze oluyor

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 50 yıldır atıl vaziyette bulunan dünyanın en büyük 7 buharlı buharlı lokomotifi, Gaziantep’te müze oluyor.

Türkiye’nin en büyük ikinci parkı olarak yapımına başlanan Büyükşehir İstasyon Parkında yapım çalışmaları sürerken, Manisa’nın Soma ilçesindeki dünyanın en büyük buharlı 7 lokomotifi Gaziantep Büyükşehir belediyesi tarafından kiralandı. Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla kiralanan lokomotiflerin, bölgenin en büyük Türkiye’nin ikinci büyük sosyal yaşam ile park alanı olacak Büyükşehir İstasyon Parkına nakli başladı. Soma’da çürümeye yüz tutmuş, sarhoşlara terk edilmiş buharlı lokomotifler, hem parkın simgesi haline dönüştürülecek, hem de döneme ait izleri ile ziyaretçilere açılacak. Lokomotiflerden 2’si Gaziantep’e getirilerek, yeni yerine monte edildi. 1982 yılından itibaren Soma’da atıl vaziyette duran lokomotiflerden biri parkın içerisine vinç yardımıyla yerleştirilirken, biri de Tren Garının önüne konuldu.

Bayramdan sonra lokomotif sevkıyatının süreceğini anlatan yüklenici firma yetkilisi Erkan Gökdağ, “Mevcut trenimizi somadan buraya, istasyon dokusunu korumak için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katkılarıyla buraya getirdik. Tren 1982 yılından beri Soma da durduğu söyleniyor. Trenin öz geçmişini Trenin üzerine yazacağız. Gaziantep’in simge projelerinden bir tanesi olduğu için mevcut 70 dönüm alan üzerine inşa edilen park projesine, 2 adet nostaljik buharlı lokomotif koyacağız. Bir tanesini buraya koyduk, diğerini de tren garı önündeki meydana koyacağız” diye konuştu.

Toplam yedi tane olan buharlı lokomotiflerin park ve Gaziantep’in farklı bölgelerindeki yerleştirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından turistlerin ziyaretine açılacağı belirtildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA