• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Dünyada ilk laik varlık şeytandır”
18 Ocak 2018 Perşembe 15:44

“Dünyada ilk laik varlık şeytandır”

Konya Aydınlar Ocağı’nın Tefsir Sohbetlerinde Sâd suresini yorumlayan Tefsir Uzmanı Muammer Koşdaş, Hz. Âdem’e secde etmeyen ve “Ben ateşten yaratıldım, o ise topraktan” demesiyle Allah’a muhalefet eden şeytan’ın, dünyada ilk laik varlık olduğunu söyledi

Konya Aydınlar Ocağı’nın Tefsir ve Hadis Sohbetleri’nde Sâd Suresi’ni tefsir eden Hadis ve Tefsir Uzmanı Muammer Koşdaş, Müslümanların en büyük düşmanının şeytan olduğunu söyledi.

Mekke döneminde inen ve 88 âyetten ibaret olan Sâd Sûresinde, Allah’ın birliği, müşriklerin inkârları ve sapıklıklarının anlatıldığını, Davûd, Süleyman, Eyyüp, İbrahim, İshak, İsmail ile diğer Peygamberlerin kıssalarına yer verilerek Hz. Peygamberin temel görevinin konu edildiğini ifade eden Muammer Koşdaş hoca, sûrenin son bölümünde insanlığın atası olan Hz. Âdem’in yaratılışı anlatıldıktan sonra İblis’in, kendisine rahmet kapılarının kapanmasına sebep olduğunu düşündüğü için Âdem’in soyuna hınç beslediği ve onları doğru yoldan saptırmaya ahdettiğinin anlatıldığını söyledi.

Kur’an okumaya başlarken şeytanın şerrinden Allah’a sığınarak başlamak için mutlaka Besmele ile başlanılması gerektiğini hatırlatan Koşdaş hoca, “Bizim en büyük düşmanımız şeytan. İkinci düşmanımız, ona en yakın olan nefsimizdir. Dolayısıyla şeytanı yanımıza yaklaştırmadan nefsimizi terbiye ederek Cenab-ı Hakk’ın yoluna girebiliriz. Çünkü ihlaslı ve samimi kullarına şeytanın yaklaşamayacağını Cenab-ı Hakk bize söylüyor.” dedi.

Allah için yapılan işlerde insanların dünyalık bir menfaatinin olmasının düşünülemeyeceğine işaret eden Koşdaş hoca, Müslümanların olduğundan farklı olarak görünmemeleri gerektiğini belirterek Kur’an-ı Kerîm’in âlemlere bir uyarı olarak indirildiğini dile getirdi.

DÜNYADA İLK LAİK ŞEYTANDIR

Kur’an’da kâfirlerin yalancı olduğu, Müslümanların asla yalan söylememesi gerektiğinin de emredildiğini kaydeden Koşdaş hoca, Hz. Âdem’e secde etmeyen ve “Ben ateşten yaratıldım, o ise topraktan” demek suretiyle Allah’ın emrini yerine getirmeyerek ukalalık taslayan ve Allah’ın emirlerine muhalefet eden şeytan’ın, bu hareketiyle ilk laik varlık olduğunu, Süreyya Sırma’nın Konya’da Mevlâna etkinliklerinde yaptığı bir konuşmasında bunu söylediğini dile getirdiğini de aktardı.

ALLAH KATINDA GERÇEK DİN İSLÂM’DIR

Sâd suresini bitirerek Zumer Sûresinin ilk âyetlerini de yorumlayan Koşdaş hoca, insanlığı ahlâka, imana, itikada ve güzelliğe davet eden surelerden olduğunu belirterek “Allah’tan indirilen Kur’an’a çok değer vermeliyiz. Allah’ın dinini ihlasla yaşayarak O’na kulluk etmemiz lâzım. Samimi olarak inanıyorsanız gerçek din İslâm’dır. Halis olan, bozulmamış olan en son din olarak gönderilen Muhammed aleyhisselam’ın bizlere tebliğ etmiş olduğu gerçek din Allah’ın dinidir” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA