• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya yedincisiyiz
02 Şubat 2014 Pazar 09:41

Dünya yedincisiyiz

Türkiye, sağlık turizminde büyürken gelirleri de artış gösteriyor.

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı firmalarından Deloitte'un '2014 Yılı Küresel: Değişen Pazarda Esneklik ve Yeniden Keşif' başlıklı araştırma raporuna göre, Türkiye, sağlık turizminde dünya yedincisi oldu. Deloitte'un yayınladığı raporda, küresel sağlık ve ilaç piyasasında 2014 yılı ve sonrasındaki yakın gelecekte piyasanın gelişimini ve büyümeyi etkileyecek önemli faktörler dünyadaki değişik bölgeler bazında incelendi. Rapora göre, son yıllarda hızla büyüyen sağlık turizmi alanında Türkiye, 2012 yılında gerçekleşen hasta ziyareti verilerine göre dünyanın önde gelen ilk 10 ülkesi içerisinde yedinci sırada yer alıyor.

ABD 3'ÜNCÜ SIRADA

İlk altı sırada ise sırasıyla Tayland, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri, Singapur, Hindistan ve Brezilya bulunuyor. Türkiye'nin mevcut konumunu geliştirmesi için sağlık alanındaki şirketlerin, uzun vadeli kâr elde etmeye odaklanmaları ve bu yönde stratejiler belirlemeleri gerekiyor. Öte yandan, sağlık hizmet sunucularının elektronik verilerin giderek yayıldığı ve herkesin erişimine sunulduğu global bir ortamda hasta bilgilerinin güvenlik ve gizliliği konusunda dikkatli olmaları ve bu konuda ayrıntılı risk değerlendirmesi içeren farkındalık programları uygulamaları öneriliyor.

19 MİLYAR GELİR BEKLENTİSİ

Türkiye'de, sağlık ve ilaç sektörünün başarıya ulaşması için gerekli olan kritik faktörler arasında yatırım teşvikleri, yenilikçilik, kalite ve sürdürülebilirlik yer alıyor. Türkiye'nin reçeteli ve reçetesiz toplam ilaç satışlarının, 2013 - 2017 yılları arasında yılda yüzde 8,8 civarında büyüme göstererek 19 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Öte yandan, Ar-Ge'de yenilik ihtiyacı, Türkiye'deki şirketleri yeni ve farklı fon kaynaklarına yöneltiyor. Türkiye'de Ar - Ge faaliyetlerini teşvik eden düzenlemeler bulunmakla birlikte bu düzenlemelerin gözden geçirilerek sağlık ve ilaç sektörüne hitap edebilecek duruma getirilmesi gerekiyor. Bunun için de, özel sektör - üniversite ve devlet kurumlarının işbirliği içinde hareket etmeleri gerekiyor.

 

GLOBAL İLAÇ PAZARI 232,5 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Rapora göre, globalde ilaç sektörü 2012 yılında 959 milyar dolar gelir elde ederek, 2011 yılına oranla yüzde2,4 büyüme sağladı. Amerika kıtasındaki ülkeler toplam 417,6 milyar dolar ile 2012 yılında küresel ilaç pazarındaki en yüksek paya sahip oldu. 2012 yılında globalde toplam 232,5 milyar dolar gelir elde edildi ve bir önceki yıla göre yüzde 9,6 oranında artış sağlandı. Biyoteknolojide öne çıkan tedavi alanları arasında ise kanser, bağışıklık sistemi başı çekti.

SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİKLERİ ARTACAK

Deloitte Türkiye Sağlık ve İlaç Endüstrisi Lideri Güler Hülya Yılmaz 'Yakın gelecekte sadece ilaç sektöründe değil; sağlık ve ilaç endüstrisinin her alanında (biyoteknoloji, tıbbi teknoloji, sağlık hizmetleri) faaliyet gösteren tüm sektör oyuncuları, giderek artan fiyat baskısı ve rekabet koşullarında ayakta kalabilmek için işbirliği modelleri geliştirecektir. Yenilikçilik ve değer yaratmak önem kazanacak' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA