• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya Tarihi Kentler Birliği konferansı toplandı
16 Nisan 2012 Pazartesi 16:33

Dünya Tarihi Kentler Birliği konferansı toplandı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürekin de yönetim kurulu üyesi olduğu Dünya Tarihi Kentler Birliğinin 13. Konferansı Vietnamın Hue şehrinde yapılıyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in de yönetim kurulu üyesi olduğu Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 13. Konferansı Vietnam’ın Hue şehrinde yapılıyor. Tarihi şehirlerin belediye başkanları ve belediye yöneticileri ile yapılan toplantıyı değerlendiren Başkan Akyürek, konferansın hem şehirler arası, hem de ülkeler arası işbirliği ile barışçı gayretleri artıracağını umduğunu ifade etti.
 
Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 13. Konferansı Vietnam’da yapılıyor.
Vietnam'ın tarihi şehirlerinden Hue’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya Dünya Tarihi Kentler Birliği Başkanı Daisaku Kadokawa, yönetim kurulu üyeleri ile tarihi şehirlerin belediye başkanları, belediye yöneticileri katılıyor.
 
Hue şehrindeki Saigon Morin Hotel’de açılış konuşmaları ile başlayan konferansta iki gün boyunca “Evrensel Mirasın Tanımlanması, Sorunlar ve Çözüm Yolları” başlığı altında “Kültürel, Tarihi ve Sosyo-Ekonomik Değerlerin Korunması, Yükseltilmesi, Hükümet ve Sivil Toplum Örgütleri Arasında İşbirliği ve Etkili Dayanışmanın Sağlanması” konuları konuşulacak.
 
Konferansta tarihi eserlerin restorasyonu ve Konya’daki tarihi kent merkezi dönüşüm projesi ile ilgili bir konuşma yapacak olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Tarihi Şehirler Birliği’nin en önemli konferansının 2008 yılında Konya’da düzenlendiğini hatırlatarak, 500’den fazla belediye başkanı ve belediye yöneticisinin katıldığı toplantının izlerini Vietnam’da da gördüklerini söyledi. Başkan Akyürek, 13. Dünya Şehirler Konferansı’nın hem şehirler arası, hem de ülkeler arası işbirliği ile barışçı gayretleri artıracağını umduğunu ifade etti.
 
Konferans kapsamında kültürel, tarihi ve sosyo-ekonomik değerlerin tarihi şehirlerde korunması ve yükseltilmesi için gençlere düşen rollerin tartışıldığı forumda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Ahmet Murat Koru da, Konya’nın tarihi ve kültürel geçmişi hakkında bilgi verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA