• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya hayran kaldı, İngilizler örnek gösterdi
21 Eylül 2014 Pazar 09:05

Dünya hayran kaldı, İngilizler örnek gösterdi

IŞİD'in elindeki 49 Türk rehinenin başarılı bir uluslararası operasyonla kurtarılması dünya medyasında da yankı buldu.

Dünya medyası IŞİD'in elinde halen birçok Batılı rehinin de bulunması sebebiyle Türkiye'nin kendi vatandaşlarını bölgeden kurtarmasına hayranlıkla karışık büyük bir ilgi gösterdi.

Özellike İngiliz medyası, hükümetlerine Türkiye'nin kurtarma operasyonunu örnek göstererek, 'IŞİD'in elindeki İngiliz vatandaşlarının da aynı yolla, tıpkı Türkiye'nin yaptığı gibi kurtarılması'tavsiyesinde bulundu.

IŞİD odaklı gelişmeleri yakından takip eden yabancı gazeteciler de Türkiye'nin kurtarma operasyonunu yorumladı.

ABD'NİN BAŞARISIZ OPERASYONU

ABD'nin Amerikalı gazetecileri kurtarmaya yönelik başarısız girişimini hatırlatan yorumcular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla harekete geçen Milli İstihbarat Kurumu (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın uluslararası bir başarıya imza atarak tüm Türkleri sevince boğduğunu kaydetti. Yorumlarda, Türkiye'nin bundan sonra IŞİD'e karşı ittifaka katılıp katılmayacağının daha çok merak uyandıracağı kaydedildi.

Dünya medyası 49 rehinenin 101 gün sonra kurtarılışına büyük ilgi gösterdi

BBC: DETAYLI VE ÇOK GİZLİ

IŞİD'in Irak'ta rehin tuttuğu 49 Türk serbest bırakıldı. Musul kentindeki Türk Konsolosluğu'ndan rehin alınan onlarca kişi şu an Türkiye'de. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk vatandaşlarının 'detaylı ve gizli' bir operasyonla kurtarıldığını belirtti.

SKYNEWS: TÜRKLER DÖNDÜ!

Rehineler Türkiye'de. Davutoğlu 'gece gizli bir şekilde yürütülen operasyondan' sonra bırakılan rehineleri kucakladı. Darısı diğer batılıların başına...

MİRROR: TÜRKİYE KURTARDI!

49 rehine kurtarıldı ve hiçbiri için fidye ödenmedi.

NYT: TÜRKLER SERBEST!

101 gündür IŞİD'in elindeki 49 Türk rehine serbest kaldı.

GUARDİAN: REHİNELER EVDE!

Aralarında diplomatik çalışanların, çocukların ve özel güvenlik güçlerinin bulunduğu 49 kişi 11 Haziran'da rehin alınmıştı.

CNN: 3 AY SONRA ÖZGÜRLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk istihbarat servisinin kurtarma operasyonuyla 49 rehinenin Türkiye'ye geri getirildiğini söyledi.

DW: 49 REHİNE KURATILDI

Türkiye Başbakanı Davutoğlu, Haziran ayında IŞİD militanları tarafından Musul'da kaçırılan 49 Türk rehinenin kurtarıldığını açıkladı. Rehineler arasında birkaç çocuk da bulunuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA