• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya cesaretimize de ekonomimize de hayran
23 Ağustos 2016 Salı 11:20

Dünya cesaretimize de ekonomimize de hayran

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ekonomide darbe sonrasında yaşanan gelişmelerin dünyayı şaşırttığını söyledi. 

15 Temmuz darbe kalkışmasının Türk milletinin cesaret ve feraseti ile bertaraf edildiğini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek tarihsel gerçeklerimizden olan cephede kazandıklarımızı masada kaybetme geleneğini bu kez kırarak hem cephede hem de masada kazandıklarını söyledi. Şimşek Ekonomide darbe sonrasında yaşanan gelişmelerin dünyayı şaşırttığını söyledi.

Konya’da darbe kalkışmasının yaşanmamasının altında olaylara en hızlı reaksiyon gösteren illerden bir tanesi olmasının yattığını söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek, “Sadece Valilikte değil, Havzan’daki askeri alanda, AK Parti İl Başkanlığı önünde de binlerce insan toplandı. Burada Konya Valimizin çok keskin ve etkili önlemlerini es geçmemek gerekiyor. Bütün askeriyelerin giriş ve çıkışları polis nezaretinde kesildi. Kimsenin buralara girip çıkmasına müsaade edilmedi.  Belediyelerimiz de bu anlamda çok büyük iş yaptılar. Araçlarını bu bölgelere göndererek giriş çıkışları emniyet altına aldılar. Biraz imkân bulsalardı Konya’da da darbecilerin kalkışma planlarının olduğu sonradan ortaya çıktı. Şükürler olsun ki bu planlar gerçekleşmedi. Çıkamadılar, çıkmaları durumunda ne ile karşılaşacaklarını gördüler ve buna cesaret edemediler. O gece Valimiz, Emniyet Müdürümüz ve Başsavcılığımızın duruşları çok önemliydi. Konya merkezinde değil ancak İlçelerinde askere itaat edeceklerini söyleyen Emniyet Müdürleri ve Kaymakamlar da oldu. Ama bunlar anlık müdahalelerle ve çok kesin tedbirlerle önlendi.” dedi.

mitingler--(1)-001.jpg

 “DÜNYA BAŞARIMIZA HAYRAN KALDI”

Darbe girişiminin ekonomik tarafının aslında en önemli taraflardan biri olduğunun altını çizen Lütfi Şimşek “MÜSİAD’ın son iki yılda çok genişlettiği bir network’ü var. 79 Milyonun ortak çabasıyla kazanılmış bir zafer var. Birde gece sabaha kadar tanklarla uçaklarla savaşıp gündüz de işine giden bir toplum var. Buna gerek batılı gerek doğulu hiçbir networkümüz inanamadı. Biz olsak yatağın altına saklanırdık diyenler bile oldu” diye konuştu.

“HERKESİN BÜYÜK FEDAKÂRLIKLAR YAPTIĞI BİR GECE OLDU”

Bizim tarihsel gerçeklerimizden birinin de “Cephede kazandıklarımızı, masada kaybetmek” olduğunu kaydeden Şimşek, en önemli endişelerden birinin bu olduğunu ancak tüm Türkiye’nin bu sınavdan da başarılı olduğunu ifade etti. Darbenin olduğu gün ayın 15’i ve maaş günü olduğunu söyleyen Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü; “İnsanlarımızın maaşlarını çekmeleri gereken bir gündü. Fakat insanlar çekmediler o gün. Fon yöneticileri sabaha kadar takip ettiler, sabah olduğunda Bankamatiklerde para vardı hala. O günlerde görünmeyen bir kahramanlık daha vardı bu yüzden. Meydanlarda halk cuntacılarla mücadele ederken, ekonomi bürokrasisi de sabaha kadar büyük bir savaş verdi. Önlemler aldılar. Bankalarımız da sınavı geçtiler. Özveri gösterdiler. Merkez Bankası bir imkân sundu. Ama bankalarımız onu bile kullanmadan bu önemli krizi atlattılar” ifadelerini kullandı.

para--(23).jpg

“EKONOMİDEKİ BAŞARININ ALTINDA DA 79 MİLYONUN İMZASI VAR”

Ekonomide yaşanan gelişmeler noktasında öyle enteresan şeylerle karşılaşıldığını bu nedenle de sosyolojinin tam anlamıyla çöktüğünü ifade eden Lütfi Şimşek, böyle bir durumda doların, borsanın çökmesi beklenirdi ama sanki sıradan küçük bir kriz atlatılmış havasıyla darbenin atlatıldığını kaydetti. Halkımızın ilk gün 2.5 milyar doları bozdurduğunu hatırlatan Şimşek, bu rakamın bugün itibariyle 11 milyar doları aştığını belirtti. Bunun altında birinci olarak Vatanseverlik duygusunun yattığının altını çizen Şimşek bu gelişmenin diğer nedeninin de Türkiye’de ki siyasi ve ekonomik istikrar ve güven ortamına duyulan güven olduğunu söyledi. Doların bu yüzden daha yukarı gitmeyeceğini düşünen yatırımcının bozdurma eğilimine girdiğini söyleyen Şimşek, “Her iki tavırda alnından öpülecek bir tavırdır. Türkiye ekonomisi sallantıda diye düşünülseydi bozdurmazlardı. Takdire şayan bir yaklaşım. Rus uçağını düşürdüğümüzde bile ekonomide daha büyük hareketlenmeler düşüşler olmuştu. 100 milyarlık bir rakamdan söz ediyoruz belki ama farklı manipülasyonlarda da aynı rakamlar söz konusuydu.  Pazartesi günü tüm güm izledik. Kısa bir süre sonra eski haline döndü. Düşünün borsanız, havalimanınız vurulmuş. Ama çok hızlı geri dönüşler oldu. Belçika da bir saldırı oldu bir ay ülkeye giremedik. Paris’te saldırı oldu bir hafta havalimanı kapandı. Biz 6 saat sonra açtık. Sosyal medya ve iletişim kapanmadı bile. S&P’nin sonuçları bile beklemeden not düşmesi bile ekonomiye yansımadı. Diğer iki kuruluş daha doğru bir duruş sergilediler. Buna rağmen Dünyanın en önemli yatırım firmaları o hafta içinde Türkiye’ye yatırım yapma kararı aldı. Çok büyük fonlar Türkiye’de ki yatırım miktarlarını ikiye üçe katlama kararı aldılar. Her yönüyle enteresan şeyler yaşadık. Öyle bir durum ki ekonomide bile 15 Temmuz öncesinden daha iyi durumdayız” şeklinde konuştu.

lutfi-simsek--(2)-001.jpg

“KAZANIMLARIMIZI KORUMAK ŞART”

Toplumumuzun böyle bir olaya hazırlıksız olmasına rağmen destan yazdığını hatırlatan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek toplumun artık aşılandığını ve bu ve benzeri daha büyük olaylara karşı daha güçlü ve daha sert tavır koyacağına işaret etti. Türkiye’nin dünyaya siz meydanları yenemezsiniz mesajı verdiğini söyleyen Şimşek bunu sadece içerideki düşmanların değil 7 Düvelin gördüğünü ifade etti.  Bu elim olayların ardından artık milletin birbirine daha da yaklaştığını kaydeden Şimşek, bugüne kadar sözle söylediğimiz “Mesele vatansa, gerisi teferruattır” sözünü fiile döktüğümüzü belirtti. Şimşek Meydanlarda geçirilen 27 gün içinde hiçbir vatandaşın başka birinin ayağına bile basmadığını hatırlatarak, en büyük kazanımımızın bu olduğunu ve bunu korumanın şart olduğunu söyledi. 

“KONYA’DA UYDU KONTROL SİSTEMİ MUHAKKAK KURULMALI” 

Darbe gecesi TÜRKSAT’ın vurulmasıyla ilgili olarak daha önce gündeme getirdiği, ‘Uyduların kontrol yedeği için Konya’da bir üssün bulunması’ noktasını yeniden hatırlatan Şimşek bu konuyla ilgili olarak ta şunları söyledi; “ TÜRKSAT’ın yedeği Almanya’da. Kapansa açar mı Almanlar? Biz geçmişte böyle bir durumda hizmet istedik. Hafta sonu olmaz dediler. Konya’da veri yedeği için bir yer yapılıyor malum. Ama Uyduların kontrolü de şart. Biz o gün bunu dış saldırı, doğal afet için istedik. Bir ihaneti düşünmemiştik hiç. Bu darbe girişimi gösterdi ki kontrol sistemi şart. Bunun içinde en uygun yer Konya. Böyle bir çalışma ivedilikle yapılmalı” dedi.

mitingler--(2)-001.jpg

“BİZ DE İÇİMİZDEKİ ÖRGÜT ELEMANLARINDAN KURTULACAĞIZ”

Bu topraklarda yaşadığımız sürece bu mücadelenin kıyamete kadar devam edeceğinin altını çiten Lütfi Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü; “ Anladık ki Kazanımlarımıza sımsıkı sahip çıkmamız gerekiyor. Toplum olarak daha duyarlı ve daha bilinçli yaklaşmamız gerektiğini de öğrendik. Bu girişim Vatana, vatanın bölünmez bütünlüğüne ve İslam’a karşı yapılmış bir müdahaleydi. Protestanlaşmış bir İslam’ın Türk markasıyla dünyaya yayma gayreti de vardı. Şükürler olsun zelil oldular. Batı özgürlüğünü geri almış bir halka geçmiş olsun diyemeyecek kadar aciz. Güçlü olmamız lazım bundan sonra. Teyakkuzda olmamız lazım. Ekonomik anlamda yeni hikâyeler yazmamız lazım. Dünyanın her yerinde yeni çalışmalar yapmamız lazım. Konya MÜSİAD olarak 145 noktaya 4 dilde mektuplar yazarak hayatın normale döndüğünü anlattık. Darbe teşebbüsü atlatmış bir ülkeyi anlatma için muazzam bir şey.  Bizim içeride sorunumuz yok artık. Batıda bizim hakkımızdaki algıları yıkmamız gerek. Herkes bir taraftan koşturuyor. Türkiye güzel yerlere koşacak. Tüm Türkiye gibi MÜSİAD olarak bizde temizlenme sürecindeyiz. Yeniden yapılanma aşamasındayız. İnsan kalitesinin önemsendiği Türkiye’ye dönerken bizde üstümüze düşeni yapma kararı aldık. İçimize sirayet etmiş Örgüt Üyelerinden hızla kurtulma çabasındayız. İrtibatı olanların, bizimle irtibatını keseceğiz. Temizliğe bizde destek veriyor ve bu mücadeleye böyle destek olmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA