• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dumansız Hava Sahasına bilgisayarlı takip
04 Ekim 2012 Perşembe 12:51

''Dumansız Hava Sahası''na bilgisayarlı takip

Sağlık Bakanlığı'nın tütün denetimlerinde kullanılmak üzere gönderdiği tablet bilgisayarlar, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından emniyet asayiş ekiplerine verildi.
Vali Doğan, Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda, Türkiye'de tütün ve tütün ürünleri kontrolünün sağlanması için, 19 Mayıs 2008 tarihinden bu yana yürütülen ''Dumansız Hava Sahası'' çerçevesinde bir takım cezai yaptırımların uygulanmaya başlandığını belirtti. 
Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda bir çalışma başlattığını ifade eden Doğan, ''Uygulamanın ülke genelinde bir elektronik destek alması da ihtiyaçtı. Bakanlık, elektronik bir sistem geliştirdi. Bu sistem çerçevesinde bir ortak bilgi bankası, ihbar sistemi ve takip sistemi oluşturmuş oldu'' diye konuştu. 
Konya'da bu anlamda hizmet verecek bir şebeke kurulduğuna da değinen Doğan, şöyle devam etti: 
''Bakanlık tarafından ilk etapta 34 adet bir takım özellikleri olan bilgisayar temin edildi ve ilimize dağıtıldı. Konya merkezde 13 bilgisayar hizmet verecek. Bugüne kadar toplam idari cezaları manuel olarak takip ediyorduk, bu sistem sayesinde ceza makbuzlarının kesimini de bu sistem yönetmiş olacak.'' 
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Saltuk Demir ise tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanun kapsamında yapılan denetimlerde karşılaşılan ihlallere ait ihbar ve şikayetlerin değerlendirilmesi ile rutin denetimlerin anlık olarak takibi ve raporlanmasını sağlamak amacıyla ''Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi''nin oluşturulduğunu söyledi. 
Program sonunda Doğan, sigarayla mücadelede görev alan Emniyet asayiş ekiplerine tablet bilgisayarlar dağıttı. 
-Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemi nedir- 
Bu sistem, GPS ve GSM/GPRS teknolojileri kullanılarak, tütün ve tütün ürünleri tüketilmesinin yasak olduğu alanlarda gerekli denetimleri yapmak üzere oluşturuldu. 
Bu amaçla oluşturulan denetim ekipleri, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 184 ile entegrasyonu da sağlayarak, sayısal veri haritaları oluşturuyor. 
Sistem, elektronik ortama düşen ihbarlar sistem sayesinde acil durum uyarıları şeklinde ilgili noktalara ulaşıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA