• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dua yerine alkışlarla gömüyorlar
01 Kasım 2011 Salı 10:04

Dua yerine alkışlarla gömüyorlar

PKK mensuplarının İslami usullere uymayan gömülme işlemlerinin görüntülerine ulaşıldı
Bölgede sempati kazanmak, taraftar toplamak ve yeniden güçlenmek amacıyla son yıllarda İslami söylem ve görüntüler kullanmaya başlayan PKK'nın militanları için düzenlediği cenaze merasimlerinin yansıdığı fotoğraf kareleri dini istismar ettiğini ortaya koydu.

Milli Gazete, PKK mensupları cenaze namazı kılmaksızın, alkışlarla ve tabutla gömdüğünü belgeleyen fotoğrafları yayınladı.

PKK'nın Kandil yakınlarındaki mezarlıkta çekildiği iddia edilen merasimlerle ilgili fotoğraflar 'istismarcı' tutumu gözler önüne serdi.

Tabutla ve Alkışlarla Gömülüyorlar

Adli suçlara bulaşmış sözde imamlarla vatandaşların gözünü boyamaya çalışan, düzenlediği alternatif Cuma namazları ile, bölge insanlarını camilerden soğutan, kimi gösterilerde Kur'an-ı Kerim'i emellerine alet eden PKK'nın maskesi, öldürülen mensuplar için düzenlenen cenaze törenleriyle düştü.

Kandil dağındaki kamplarda düzenlenen cenaze törenlerinde sıraya dizilen örgüt üyeleri PKK bayrağına sarılı cesetlerin başında alkış tutuyor.

Törende konuşan isimlerden biri Duran Kalkan. Kalkan'ın fotoğrafta örgütün kurucu isimlerden Mahsun Korkmaz'ın heykeli önünde konuşma yaptığı görülüyor. Konuşmanın ardından ayakta bekleyen militanlar ölen PKK'lıyı alkışlamaya başlıyor.
Duanın yerini alkış alıyor. Merasimlerde İslami herhangi bir görüntüye ise rastlanılmıyor.

Müslüman Ailelerin Çocuklarına Pagan Merasimi

Bir diğer fotoğrafta cenazelerin torbaya sarılı olduğu görülüyor.Dua yerine alkışlarla omuzlanan terör örgütü PKK militanları daha sonra gömülmeye götürülüyor. Defin işlemleri sırasında son kez düzenlenen törende militanlar yine alkış tutup zılgıt çekiyorlar.

Tabutlardan çıkarılmadan toprağa konulan cesetlerin üzeri toprakla örtülüp mezarın başına yıldız simgesinin bulunduğu taşlar dikiliyor.

Bu fotoğrafta da militanlar defnedilirken, herhangi bir dini merasime yine rastlanılmıyor.En çarpıcı ayrıntı ise ölen bu kişilerin büyük çoğunluğunun Müslüman ailelerin çocukları olması.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA