• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DSİ iş makineleri arı gibi çalışıyor
22 Kasım 2019 Cuma 09:42

DSİ iş makineleri arı gibi çalışıyor

Konya Bölgesinde 3 milyon m3 kazı, 680 km dere ıslahı, 250 km yol çalışması yapıldı.
DSİ Genel Müdürlüğü suyu en doğru şekilde yöneterek, içme ve kullanma suyu olarak insana, sulama suyu olarak toprağa ulaştırmak için projeler üretip tesisler inşa ettiği kadar, suyun zararlarının önüne geçmek için de faaliyet göstermektedir.
 
Sahip olduğu iş makinaları ve deneyimli operatörleri ile çevre düzenlemesinden kanal ve gölet temizliğine, tahkimattan dere ıslahına, kazıdan yol çalışmasına kadar birçok alanda çalışan DSİ, yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların yaşamına doğrudan etki etmekte ve yaşam standartlarını yükseltmektedir.
 
Bu kapsamda, görev sahası Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerinden oluşan DSİ 4. Bölge Müdürlüğüne ait iş makinalarının yapılan program dâhilinde yoğun bir tempoyla çalışmalarına devam ettiklerini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Konya 4. Bölge Müdürlüğümüzce sahip olunan 78 adet ağır iş makinesi ile 2019 yılı içerisinde 3 milyon m3 kazı çalışması, 680 km uzunluğunda dere ıslahı ve 250 km uzunluğunda yol çalışması yapıldığını açıkladı.
dsi-genel-muduru-mevlut-aydin-5.jpg
 
            Islah ve Temizlik Çalışmaları Can ve Mal Kaybının Önüne Geçiyor
 
Dere ıslahı ve kanal temizliği, vatandaşın can ve mal kaybına uğramaması açısından büyük önem arz etmektedir. Kontrolümüzde bulunan su, bize sayamayacağımız kadar çok fayda sağlarken, taşkın ve selde olduğu gibi, kontrolümüzden çıkan su ise çok üzücü sahneler ortaya çıkartabilmektedir. İş makinalarımızın Konya Bölgesinde farklı noktalardaki toplam 680 km uzunluğundaki ıslah ve temizlik çalışmalarının amacı da taşkın meydana gelmeden önlem almak, çiftçilerimizin emeğinin zayi olmasını engellemek ve olası can kayıplarının önüne geçmektir.
 
dsi-is-makinalari.JPG
            Çevre Düzenlemesi ve Rehabilitasyon Çalışmaları Doğal Yaşamı Destekliyor
 
DSİ Genel Müdürü Aydın açıklamalarında, Çevre düzenlemesi ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında yürütülen rusubat temizliği ve göletlere ulaşan dere ve kanallardaki temizlik faaliyetleri ile kötü görüntünün önüne geçildiği gibi doğal yaşamında desteklendiğinin altını çizerek, “bu kapsamda Ereğli Akgöl Sazlıkları, Seydişehir Kuğulu Park ve Sarayönü Beşgöz projelerinde DSİ iş makinaları yoğun çalışmalar yürüterek, söz konusu göl ve göletlerin çehresini değiştirmişler, göçmen kuşların uğrak noktası olan sulak alanları rehabilite ederek doğal yaşama katkı sunmuşlardır.
 
Bununla birlikte kırsal alanda birçok projesi bulunan DSİ, iklim şartlarından ötürü ortaya çıkan yol bozulmalarına da vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen talep üzerine müdahale etmekte, yol düzeltme ve yol genişletme çalışmalarını kendi iş makinalarıyla yürüterek kırsal alanda yaşayan vatandaşların sorunlarına çare üretmektedir. Bu kapsamda Konya Bölgesinde 2019 yılında 250 km uzunluğunda yol çalışması yapılmıştır.” dedi.
 
Son olarak ülkenin en büyük kurumlarından birisi olan DSİ’nin, ülkenin en büyük iş makinası parklarından birine de sahip olduğunu söyleyen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Yürüttüğümüz her faaliyet vatandaşlarımızın yaşamına doğrudan etki ediyor. İş makinalarımız ülkenin dört bir yanında arı gibi çalışıyor. DSİ işçisiyle, mühendisiyle, iş makinesiyle devletinin ve milletinin hizmetinde. İş makinalarımız dere ıslahında da, rusubat temizliğinde de, sınır dışı operasyonda Kahraman Ordumuzun yanında da görev yapıyor. Devlete ve millete hizmet anlamında hepsi de kutsal görevlerdir. Bu özverili çalışmaları için tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA