• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DSİ Derbent’e destek olacak
24 Ocak 2010 Pazar 14:31

DSİ Derbent’e destek olacak

Ekili alanların sulanması için gereken kapalı kanalın yapılması konusunda DSİ ile görüş birliğine varıldı.

DSİ 2. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız Derbent’i ziyaret ederek Belediye Başkanı Hamdi Acar ile görüştü.

İlçe merkezinde bulunan gölete kapalı kanal yapılması konusundaki talebi değerlendirmek istediklerini belirten Sarıyıldız, konuyla ilgili izlenebilecek yol haritası hakkında görüşlerini açıkladı.

DSİ olarak Derbent göletini tamamlayarak 2002 yılında devrettiklerini belirten Sarıyıldız, “Biz göleti devretmişiz ama sulama kanalları kapalı kanal olmadığı için deforme olmuş. İlçedeki ekili alanların sulanması için buraya kapalı kanal sisteminin yapılması gerekiyor. Bu sistem de yaklaşık 3 milyon TL’lik bir maliyet gerektiriyor. Ortaya çıkacak olan bu maliyetin yarısını belediyemiz yarısını da DSİ olarak biz üstlenebiliriz. Şebekenin kapalı sisteme dönüştürülmesi için Derbent Belediyesinin bir proje hazırlaması ve 2010 yılı programına alınarak hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

İlçeye kadar gelerek kendileriyle görüşen ve konuyu takip eden DSİ Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız’a teşekkür eden Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise kapalı kanal sisteminin Derbent’e kazandırılması için gerekli girişimleri yapacaklarını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA