• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DPye göre Konya destek görmüyor
01 Şubat 2010 Pazartesi 15:24

DP'ye göre Konya destek görmüyor

Demokrat Parti (DP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, 2010 yılı ocak ayını değerlendirdi.

Demokrat Parti (DP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, 2010 yılı ocak ayını değerlendirdi.
 Çiftkaya, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılının Ocak ayının da sahte gündemle geçirildiğini, vatandaşın asıl gündemi olan geçim derdinin gündeme alınmadığını savundu.

Milletin içinde bulunduğu ümitsizliğin her geçen gün arttığını belirten Çiftkaya, ''Ocak ayı da ne yazık ki darbe senaryoları, İsrail kabadayılıkları ve mağduriyet oyunlarıyla geçirildi. Milletin içinde bulunduğu ve her geçen gün artan ekonomik kriz, işsizlik, aşsızlık gibi konular es geçildi'' dedi.
Çiftkaya, muhalefetin de görevini tam yapmadığını ileri sürerek, CHP ve MHP'nin de tarih önünde sorumlu olduğunu söyledi.
AK Parti'nin seçim yaklaştığı dönemlerde mağduru oynadığını savunan Çiftkaya, ''Buradan Yargıtay Başsavcısı'na sesleniyorum. AK Parti'ye yeni mağduriyet alanları açmayın. Partileri millet kurar ve yine millet sandıkta kapatır. Bunun yolu sandıktır ve halkın iradesine saygıdır. Partilerin mahkeme kararıyla kapatılması demokrasimize bir şey kazandırmaz ve yakışmaz'' diye konuştu.
 Konya'nın yaşanabilir şehirler sıralamasında 57. sıraya gerilediğini belirten Çiftkaya, Konya'nın hükümete verdiği desteğin tersi bir muamele gördüğünü savundu.

 Demokratik açılım konusuna da değinen Çiftkaya, şunları kaydetti:''Anarşi ve teröre karşı Türk Devleti'nin korunması, Cumhuriyet'in değerlerinin istismar edilmeden sahiplenilmesi duygusunu bugüne kadar taşıdık. Biz sadece açılımla bir devletin korunmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. Devletin bütün değerlerine sahip çıkan siyasi düşüncelerin iktidar olmasını, muhalefet olmasını ve parlamentonun çoğunu kapsamasını istiyoruz. ama aykırı düşüncenin de değerlendirilmesini, konuşulmasını, söz hakkı verilmesini de demokrasinin icabı sayıyoruz. kısaca yeni bir anayasa istiyoruz. Bu anayasa'nın hazırlıklarını genel merkezimiz yakında kamuoyuna sunacaktır.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA