• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Down Cafe Çalıştayı Ereğlide yapıldı
22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:48

Down Cafe Çalıştayı Ereğli'de yapıldı

Türkiyede Down Cafe Uygulamaları Çalıştayı Konyanın Ereğli ilçesinde yapıldı.
Türkiye’de Down Cafe Uygulamaları Çalıştayı Konya’nın Ereğli ilçesinde yapıldı.
Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nce Konya Ereğli Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi proje faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirilen Türkiye’de Down Cafe Uygulamaları Çalıştayı Ereğli Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirildi. Çalıştaya; Konya Ereğli Down Cafe, Ankara Down Cafe, Adana Down Cafe, İstanbul Şişli Down Cafe ve Bursa Nilüfer Niş Down Cafe katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Vefa Demirkıran, “Özel eğitimde çok büyük adımlar atıldı. Biz çok önemli yol aldık. Özellikle engelli istihdamı için atılan adımlar büyük önem arz ederken, bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Bu yola katılan ve bize cesaret verenlere teşekkür ediyorum. Şu an 37 öğrencimiz var ve bu öğrencilerden 21 tanesi down cafede çalışıyor” dedi.
Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Acar ise, daha güzel mekanlarda down cafe gibi özel öğrencilere yönelik istihdam sahalarının çoğalması gerektiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Süleyman Rıdvanoğlu da, bakanlık olarak bir arada yaşamanın, engellilerin başta eğitim, sağlık, istihdam gibi konularını pozitif olarak hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi ve bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler sundu.
MEB Özel Eğitimden Sorumlu Bakan Danışmanı Doç. Dr. Hakan Sarı ise, korumalı iş yeri açılması adı altında başladıkları hareketin temel amacının engelli çocukların istihdamına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.
Ereğli Kaymakam Vekili Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey ise, engellilerin iş istihdamına en güzel örneklerin başında Down Cafelerin geldiğine işaret ederek, engellileri topluma kazandırmada özel sektöre de büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.
Çalıştay, konuşmaların ardından Down Cafe Korumalı İş yeri Modeli başlığı adı altında verilen uygulamalı seminerle son buldu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA