• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Döviz rezervlerinden tarihi rekor
21 Aralık 2012 Cuma 09:19

Döviz rezervlerinden tarihi rekor

Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası'nın altın dahil, döviz rezervlerinin 120 milyar 586 milyon dolarla tarihi rekor kaydettiğini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın kabul edilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, bu bütçenin kabul edilmesiyle yeni bir dönemin başladığını söyledi.
''Ülkemizin yarınları için hayırlara vesile olmasını diliyorum'' diyen Erdoğan, Maliye Bakanlığı'na, TBMM Genel Kurulu'na, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e, milletvekillerine, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun başkan ve üyeleri ile bürokratlara teşekkür etti.
Erdoğan, ''Bütçenin açılış konuşmaları esnasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsamız, 76 bin 954 puanla tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış, yeni bir rekor kaydetmişti. Bütçe kapanış müzakereleri esnasında da Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankamızın altın dahil, döviz rezervlerinin 120 milyar 586 milyon dolarla bir başka tarihi rekor kaydettiğini müjdelemek istiyorum'' dedi.
2012 yılının başka rekorlarla kapanmasını beklediklerini belirten Erdoğan, ''2013'te de ülkemizi hep birlikte, istikrarla, güvenle, kardeşlik ve dayanışmayla büyütmeye devam edeceğiz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, milletvekillerinin yeni yıllarını tebrik etti, 2013 yılının milletvekilleri, millet ve insanlık için barışa vesile olmasını diledi. AK Parti'li milletvekilleri, Erdoğan'ın konuşmasını ayakta alkışladı.
Erdoğan, konuşmasının ardından muhalefet sıralarına doğru yönelerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki partinin grup başkanvekilleri ile BDP Grup başkanvekileri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile tokalaştı. Erdoğan'ın ardından AK Parti Grup başkanvekilleri de genel başkanlar ve grup başkanvekilleri ile tokalaştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA