• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doping vücudumuza giren bir ajan
24 Mart 2014 Pazartesi 12:48

'Doping vücudumuza giren bir ajan'

Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, dopingle elde edilen başarının başarı sayılamayacağını belirtti.
Çelen yaptığı açıklamada, bütün sporların temelinde cimnastik olduğunu söyledi.
 
Çelen, anne ve babaların spor yapan çocuklarının derslerinden geri kaldığı gibi yanlış düşüncede olduğuna dikkati çekerek, bu çocukların vücutlarının daha iyi geliştiğini, yaşantılarının düzenli olduğunu, sporun çocuklar üzerinde hem bedensel hem de zeka açısından büyük katkı sağladığını anlattı.
 
Doping, vücuda girmiş bir ajan
 
Kendisinin de milli sporcuyken birçok başarıya imza attığını anımsatan Çelen, başarı için doping kullanan sporcuların yanlış yolda olduğunu dile getirdi.
 
"Doping, vücuda girmiş bir ajan" diyen Çelen, "Hiçbir sporcunun buna tenezzül etmemesi gerekiyor. Ben de uzun yıllar spor yaptım ve aklıma bile getirmedim" ifadesini kullandı.
 
Çelen, dopingle kazanılan madalya ve derecelerin başarı sayılamayacağını belirterek, şöyle konuştu:
 
"Bu şekilde başarı elde eden sporcunun akşam eve geldiğinde vicdan muhasebesini yapması gerek. Bununla ilgili TBMM'de komisyon kuruldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımız çok ciddi anlamda araştırıyor. Doping kullanmanın çok ciddi cezaları var. Hem sporcuya hem de ilgili federasyona. Türk sporcuların böyle bir şeye tenezzül etmeyeceğini umuyorum.
 
Antrenörlerin sporculara doping kullanmanın tehlikeli olduğunu söylemesi lazım. Çok şükür ki cimnastik camiasından hiçbir sporcumuz böyle bir olaya yeltenmedi. Zannediyorum, sporcularımızın aklına bile düşmedi. Böyle de devam etmesini umuyorum."
 
Doping kullanarak dünya şampiyonu olmuşsun ama kendini kandırıyorsun
 
Çelen, dopingle elde edilen başarıların kendisine göre başarı olmadığını anlatarak, "Kaldı ki testlerde sporcunun doping kullandığı gözden kaçtı ya da sonuçlarda çıkmadı. Vicdanen sporcu evinde kendi ile baş başa değil mi? Baktığın zaman o başarı mı? Doping kullanarak dünya şampiyonu olmuşsun ama kendini kandırıyorsun. Özellikle sporcuların bu olayları düşünmeleri ve yeltenmemeleri gerek" şeklinde konuştu.
 
Çelen, doping konusunda her yıl başında antrenörlere eğitim verildiğini, belirli aralıklarla da sporcuların takip edildiğini kaydetti.
 
"Madalya almak, başarılı olmak kolay değil" diyen Çelen, "Doping kullanarak elde edilen başarı başarı değil, doping kullanan sporcu, hem kendi spor hayatını bitiriyor hem de mücadele ettiği branştaki diğer sporcuları zan altında bırakıyor" ifadesini kullandı."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA