• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Domuz gribi için en riskli grup
01 Kasım 2009 Pazar 13:03

Domuz gribi için en riskli grup

Türkiye ve dünyada etkili olan ve giderek yaygınlaşan 'Domuz gribi'nden en çok
Türkiye ve dünyada etkili olan ve giderek yaygınlaşan 'Domuz gribi'nden en çok sağlık çalışanları endişe ediyor. Hastalarla birebir muhatap olan ve virüs kapma riski diğer insanlara göre daha yüksek olan sağlık personeli, Domuz Gribi aşısının bir an önce yapılmasını istiyor.

Sağlık-Sen Konya Şube Başkan yardımcısı Himmet Bayar, sağlık çalışanlarının domuz gribinden endişe etmesinin gayet doğal bir olay olduğunu belirterek, "Sağlık personeli, hastalıklara en fazla açık olan meslek grubudur. Hastalarla mesleği gereği birebir muhatap olan ve yakın temas içinde olmak zorunda kalan sağlık çalışanları, her türlü hastalık için risk grubu içinde yer alıyorlar. Hele ki, bulaşması bu kadar çabuk ve hızlı olan domuz gribi için en riskli meslek grubuyuz. Bu nedenle sağlık çalışanları
arasında domuz gribi nedeniyle bir tedirginlik var. Sadece kendileri için değil, kendilerinden bulaşması muhtemel aileleri ve yakınları için de endişe ediyorlar. Özellikle ölüm olaylarının artmasıyla bu tedirginlik daha da artıyor" dedi.

KENDİ İMKANLARINCA ÖNLEM ALIYORLAR
Sağlık çalışanlarının hastalıktan korunmak amacıyla kendi imkanlarınca önlemler almaya çalıştığını da dile getiren Himmet Bayar, "Bu tedbirler arasında maske takmak, eldiven giymek ve sık sık elleri yıkamak geliyor. Zaten şu an için alınabilecek başka bir önlem yok. Bizler mesleğimiz gereği hasta insanlardan uzak durabilme gibi bir lüksümüz yok. Onlara yardımcı olabilecek tek kişi bizleriz. Bu nedenle kendimizi de riske atarak onların sağlığı için çalışıyoruz. Ancak bu hastalık konusunda ciddi manada
önlem alamıyoruz. Şu an için en güvenli korunma yolu aşı olmak. Sağlık Bakanlığı aşıları illere gönderdi. Biz bu aşıların bir an önce bizlere yapılmasını istiyoruz çünkü aşının etkinliği 15 gün içinde başlıyor. Bu nedenle aşıların bir an önce yapılması hem bizler hem de hastalar için şart" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA