• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dolandırıcıyı tvden tanıdı ceza almasını sağladı
02 Mayıs 2011 Pazartesi 14:42

Dolandırıcıyı tv'den tanıdı ceza almasını sağladı

Konya'da bir kişi, kendisini gasp eden şahsın 27 kişiyi dolandıran şüpheli olduğunu televizyonda görünce şikayetçi oldu.

Konya'da bir kişi, kendisini gasp eden şahsın 27 kişiyi dolandıran şüpheli olduğunu televizyonda görünce şikayetçi oldu. Yağmadan dava açılan zanlıya, hırsızlıktan 2 yıl hapis cezası verildi. Kendisinin gasp edildiğini savunan müşteki, gaspçıya hırsızlıktan 2 yıl ceza verilmesinin az ve yanlış bir karar olduğunu savundu.

Olay, 15 Ocak 2011 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Kılıçarslan Mahallesi Demiryolu Caddesi'nde bulunan Süleyman Şakayık'a ait boyacı dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, iş yerine gelen 36 yaşındaki İsmail Arabacı, elini beline atarak "150-200 lira ver" dediği Şakayık'tan "200 TL" alarak kaçtı. Aradan bir süre sonra 27 kişiyi çeşitli yöntemlerle dolandırıldığı ortaya çıkan İsmail Arabacı, polislerin dikkati sayesinde yakalandı. Şakayık, televizyonlarda gördüğü şahsın kendisini gasp eden kişi olduğunu fark edince polise başvurdu. Bugün Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde İsmail Arabacı hakkında açılan gasp davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Arabacı, müşteki Şakayık ve sanık avukatı katıldı. Mahkeme heyeti dosyada tüm delillerin tamamlandığını belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, "Sanığın, müştekinin iş yerine giderek elini beline attığı ve para istediği, bunun üzerine müştekinin de 200 TL verdiği belirlidir. Sanık hakkında her ne kadar yağma suçundan dava açılmış ise de, darp ve cebir meydana gelmemiştir. Bu nedenle basit hırsızlık olayıdır. Sanık hakkında basit hırsızlıktan ceza verilmesini kamu adına talep ederim" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın basit hırsızlık suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Sanığa az ceza verildiğini söyleyen Süleyman Şakayık, "Olay günü iş yerime geldi, kapıdan bir başkasına, 'bir yere kaybolmayın geliyorum lan' diye bağırdı. Bana döndü, elini beline attı, oradan 150-200 TL ver dedi. Ben de elini beline atınca korktum, 200 TL verdim. Sonra başka kişileri dolandırmış TV'de izledim, bunu görünce ben de gittim şikayetçi oldum. Savcı gasptan dava açtı, ancak basit hırsızlıktan 2 yıl ceza verildi. Birçok kişiyi dolandıran ve gasp eden şahsa az ve yanlış ceza verildi" dedi.

Basit hırsızlık suçundan 2 yıl hapis cezası alan İsmail Arabacı, birçok iş yerini çeşitli bahanelerle kandırıp dolandırdığı gerekçesiyle yakalanmıştı. Zanlı hakkında açılan 27 ayrı dolandırıcılık davası ise devam ediyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA