• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine yeni düzenleme
27 Nisan 2016 Çarşamba 17:42

Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifine yeni düzenleme

TBMM Anayasa Komisyonunda yarın görüşülecek olan ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinde değişiklik yapılacak.

TBMM Anayasa Komisyonunda yarın görüşülecek olan ve hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinde değişiklik yapılacak.

AA muhabirinin, AK Parti kayaklarından aldığı bilgiye göre, iki maddelik teklifte, önergelerle değişikliğe gidilecek. Değişikliğin ilki, anayasaya geçici madde eklenmesini içeren birinci maddede olacak.

Bu maddedeki, "düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte" ifadesi yerine, "teklifin verildiği tarih" ya da "TBMM'de kabul edildiği tarihte" ifadesi kullanılacak. Değişikliğe gerekçe olarak, "değişikliğin referanduma sunulması halinde, ne zaman yürürlüğe gireceğinin belli olmayacağı" gösteriliyor.

Teklifteki bir diğer değişiklik ise "düzenlemenin yayımı tarihinde yürürlüğe girmesini ve halkoylamasına sunulması halinde birlikte oylanmasını" sağlayacak düzenlemeyi içerecek.

TBMM Anayasa Komisyonu, yarın saat 11.00'de toplanarak teklifi görüşecek. Komisyonun, teklifin kabul edilinceye kadar çalışmalarını sürdürmesi planlanıyor. Komisyonun, görüşmelerin yarın bitmemesi halinde 29 Nisan Cuma ve 30 Nisan Cumartesi gün de çalışabileceği belirtiliyor.

Anayasa değişikliği teklifinin, TBMM Genel Kurulundaki ilk tur görüşmelerinin 10 Mayıs Salı günü yapılması planlanıyor. İkinci turu için aradan iki tam gün geçmesi gerekiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA