• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doktoru açıklama yaptı
14 Mart 2011 Pazartesi 18:03

Doktoru açıklama yaptı

Maslak Acıbadem Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, uğradığı silahlı saldırı sonucu başından ağır yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in hayati tehlikesi devam ediyor.
Prof. Dr. Elmacı, hastane girişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İbrahim Tatlıses'in kontrol tomografisinin bu sabah saat 10.00'da çekildiğini, durumunun getirildiği ana göre daha iyi olduğunu, 'kafa içi basıncı düşürmeye yönelik tedavi uygulandığını' belirterek, şunları söyledi:

'Tatlıses'in hayati tehlikesi halen devam etmektedir. Kafa içi basıncı istediğimiz düzeyde devam ediyor. Planlarımız, İbrahim Tatlıses'i şimdi uyutacağız yarın sabaha karşı uyandırmayı planlıyoruz. Yarın sabah tekrar tomografi çekilecek onun sonucuna göre büyük bir ihtimalle  uyandırma sürecine girilecek. Daha önce söylediğimiz gibi bu bizi daha da rahatlatmıştır. Ailenin istediği bir kaç kelimeye de yer vermek istiyorum. Aile buradadır, birçok ziyaretçisi ve çok merak edeni var. Ancak yoğun bakıma kimse giremez. 'Yoğun bakıma giriliyor' gibi söylentiler yalandır. Kendisi yoğun bakımda bizim kontrolümüz altındadır.'

 

'KALICI BİR HASAR OLABİLİR'

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Elmacı, 'Yaralanma sonrası kalıcı bir hasar oluşacak mı?' sorusuna, 'Kalıcı bir hasar olabilir, burada asıl amaç hayati riskin ortadan kalkmasıdır. Ancak bu yapmış olduğumuz ameliyat zaman içerisinde ortaya çıkabilecek kalıcı hasarı da önlemeye yönelik bir ameliyattır. Sonucu birlikte göreceğiz' yanıtını verdi. 

Prof. Dr. Elmacı, 'Sol tarafının felç olduğu bilgisi doğru mu?' sorusuna karşılık, 'Bize geldiğinde sol tarafında tamamen felç vardı. Bir dizi ameliyat uygulandı. Şu anda bir ameliyat gerekmiyor. Tomografilerle son durumu göreceğiz. İlk geldiği saatlerde, şuuru açıktı. Fakat yarım saat içerisinde uyandırılma zorluğu başlamıştı. Ameliyata başladığımız zaman seslendiğimizde bizi anlaması duyması anlamında ciddi bir zorluk içindeydi' dedi. 

'Vücudunda tek kurşun mu vardı?' sorusuna 'Benim bu konuyla ilgili bilgim yok. Bunu büyük bir ihtimalle adli tıp değerlendirecektir' yanıtını veren Prof. Dr. Elmacı, açıklamasına, şöyle devam etti:

'Bu yaralanmaya bağlı beyin içerisinde ciddi bir hasar meydana gelmiştir. Ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak açık beyin yarası mevcuttu. Kafasında çarpmanın olduğu yerde çok parçalı kırık vardı. Beyin zarıyla beyin arasında kanama vardı fakat şu anda beyin içinde bir kanama söz konusu değildir. Kanama durduruldu. Ameliyattan sonraki süreçte hastamızı yoğun bakıma aldık. Kafa içi basıncı düşürmekle ilgili çok deneyimli bir ekibimiz var. Bu anlamda bizim de kontrolümüzde olmak üzere uyutma prosesi (süreci) gerçekleştiriliyor. Ayrıca kafa içi basıncı düşürmek için kullandığımız klasik ilaçlar var bunları veriyoruz. Ara ara da gelişmeleri tomografiyle takip ediyoruz. Beyninin hasar gördüğü taraf konuşma fonksiyonunu sağlayan taraf değildir. Bu durumda  konuşma güçlüğünün olacağını zannetmiyorum. Ancak bir kuvvet kaybı olabilir. Görünüm olarak da bir sorun olacağını sanmıyorum. Önemli olan hayati tehlikeyi önlememiz daha sonra da vücut fonksiyonlarını nasıl düzeltebiliriz bunun planını yapmalıyız. Bu da 1 yıllık bir süreçtir. Şu anlık tomografinin, nabzının ve tansiyonunun stabil gitmesi sevindirici bir şey, bu anlamda daha pozitifiz.'

 

BASIN DANIŞMANININ SAĞLIK DURUMU İYİ

 

Prof. Dr. Elmacı, basın mensuplarının, Tatlıses'in basın danışmanı Buket Çakıcı'nın sağlık durumunu sormaları üzerine ise 'Buket Hanımın sağlık durum iyi. Kendileri ameliyattan uyanık olarak çıktı. Onun da yoğun bakımda takibi devam ediyor. Onda beyinle ilgili bir hasar yok' ifadelerini kullandı.

Bu arada, İbrahim Tatlıses'in sağlık durumunu öğrenmek için Maslak Acıbadem Hastanesine bir çok sanatçı ve iş adamı gelmeye devam ediyor. 

Silahlı saldırıda başından vurulan İbrahim Tatlıses, üçüncü ameliyatının ardından yine yoğun bakıma alındı, hayati riski devam ediyor. Kardeşi Hüseyin Tatlı, 'Bundan sonra düzelse de artık Tatlıses'in sahne hayatı bitti. Hayranları artık plaklarından dinlerler' dedi.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Beyaz TV'de İbo Şov programının tamamladıktan sonra, Şişli'de saat 00:00 sıralarında kimliği belirsiz şahısların silahlı saldırısına uğradı.

Uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıda, Tatlıses ile yanında bulunan ve yardımcısı olduğu belirtilen Buket Çakıcı da yaralandı. Uzun namlulu silahtan ilk belirlemelere göre 11 kurşun çıktığı belirtiliyor.

Tatlıses ve Çakıcı, ilk olarak Özel Levent Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılar, buradan ambulansla Maslak Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildi.

Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alınan İbrahim Tatlıses ve Buket Çakıcı'nın durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

Tatlıses, ilk ameliyatın ardından kısa bir süre sonra iki kez daha ameliyata alındı. Üçüncü kez ameliyat edilen şarkıcı yeniden yoğun bakıma alındı.

 HÜSEYİN TATLI: ARTIK PLAKLARDAN DİNLENECEK

Yaşananlara tanıklık eden Beyaz TV İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcıoğlu, NTV canlı yayınında çarpıcı bir ayrıntıyı aktardı:

"12.00'ye 20 kala gibi İbo Show'un yayını bitti, 10 kala da dışarı çıktı. Kameraman arkadaşların aktardıklarına göre 5-6 el silah sesi duyuyorlar, birisi havaya ateş ediyor diye düşünüyorlar. Maslak'taki Efendy Center'dan ana caddeye 20-30 metrelik bir yol var.

Ana caddeye çıkmak için tam köşede durduğu anda beyaz bir Laguna'nın içindeki 3 kişi, ağır makineli silahlarla saldırıyı gerçekleştiriyorlar.

Bir ayrıntı daha var, ne kadar doğru bilmiyorum. Tam çıkış anında bir genç Tatlıses'in yanına yaklaşıp fotoğraf çektirmek istiyor. Tatlıses'in çıkışını o genç yavaşlatıyor. Organize bir şey de olabilir, şu an bilemiyoruz.

Polis güvenlik kameralarını topladı, şu an araştırılıyor.

İbrahim Bey yayında çok neşeliydi, Harran'dan gelen 23 öğrenci vardı. Hemşehrisi olan öğrencilerle sohbet etti.

Yayında 'korkmuyorum' dedi ancak bunu arada bir söylerdi, aldığı tehditle ilgili olduğunu sanmıyorum. O cümleyi tekrar izledik biz. Ama sanki içine bir şey doğmuştu, ölümden, ecelden bahsetti. Sakıp Sabancı'dan söz etti. Allah'a yakın olduğunu, ecelden korkmadığını söyledi.

Şoförü o anı anlatırken 'Ateş edilmeye başlandığında karşılık verebilirdim ama karşılık verseydim çok daha kötü olurdu, katliam olurdu' diyor. Şoför en akıllısını yapıyor, basıp gaza gidiyor. Şoförü aynı zamanda koruması.

İçeride kardeşiyle konuştum, Hüseyin Tatlı'yla. Hüseyin Tatlı, ameliyata ilk ve ikinci girişinde yanındaymış. Tatlı, 'Ben yakından yüzünü gördüm, melekler gibi uyuyordu. Suratı beyazdı. Bundan sonra düzelse de artık İbrahim Tatlıses'in sahne hayatı bitti. Hayranları artık Tatlıses'i plaklarından dinlerler, izlerler' dedi.

Şu andaki görünüm sol tarafının felç olma ihtimali yüksek. Bunların hepsini zaman gösterecek.

Sürekli söylenen, yakınlarının söylediği şey şu: Iraklılardan bahsediyorlar. Kuzey Irak'ta bir bir konut işine girmişti. Herkes bunun üzerinde duruyor. Oradaki ortaklarıyla araları açılmıştı. Bunu tabi ki güvenlik güçleri aydınlatacak."

TERÖR UNSURU BULUNMADI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Tatlıses'in şoförü Çalışkan ve Derya Tuna'nın da aralarında bulunduğu bazı yakınlarının bilgisine başvurdu.

Çevredeki binaların güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Tatlıses'in programının son bölümünün görüntüleri incelemeye alındı.

Zanlıların en az 2 kişi olduğunun tahmin edildiği bildirildi. Olayda terör veya suç örgütü emaresine rastlanmadığı, bu nedenle soruşturmanın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceği öğrenildi.
 
 
 
Timeturk
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA