• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doktorlardan şiddete karşı eylem
02 Mayıs 2012 Çarşamba 15:26

Doktorlardan şiddete karşı eylem

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, doktorlara uygulanan şiddete karşı eylem yaptı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, doktorlara uygulanan şiddete karşı eylem yaptı.
Sağlık çalışanları, hastane bahçesine toplanarak, bir masa oluşturdu. Masada oturan doktorlar giydikleri çeşitli kostümlerle tepkilerini gösterdi. Kafalarına kask giyen ve dövizler taşıyan doktorlar, slogan atarak tepkilerini dile getirdi. Dr. Ozan Emre Torun, doktorlar adına yaptığı açıklamada, doktorların kolay yetişmediğini söyledi.
Doktorların haksız yere hasta yakınları tarafından darp edildiğini ve öldürüldüğünü dile getiren Torun, ''Birkaç gün önce 85 yaşındaki bir hastayı ameliyat eden hekim öldürüldü. Yine birkaç gün önce bu fakülteden mezun olan bir doktorumuz şiddete maruz kaldı. 2 gün önce bir acil serviste bir hekimimiz 'sizi boşa öldürmüyorlar' denilerek, darp edildi'' diye konuştu.
Her gün yüzlerce hekimin sözlü ve fiziksel saldırıya uğradığını ve bu sebeple doktorların sorunlu hastaları tedaviden kaçmaya dayalı ''defansif tıp'' yöntemine yöneldiklerini savunan Torun, ''Hekimler kendi mesleklerini icra ederken huzurlu değiller'' dedi. 
 Gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını isteyen Torun, şunları kaydetti: 
''Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderilmesi için, hapis ve para cezalarıyla caydırıcılık büyük oranda artırılmalıdır. Sağlık çalışanlarının her an ulaşabileceği güvenlik birimleri ve hukuk büroları oluşturulmalıdır. Hasta yakınlarının hasta ve hastane ziyaretleri minimuma indirilmeli, hastane kurallarına aykırı davranan tedavi protokollerine uymayan, genel huzuru bozan hastalar taburcu veya sevk edilmelidir. Hastaların bulunduğu servis ile doktorların odası arasında güvenlik koridoru oluşturulmalıdır.''  AA 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA