• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?
09 Kasım 2018 Cuma 09:17

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

Doğum Çantası Nasıl Hazırlanır?

 

Hem annelerin hem de babaların dünyaya gelecek bebeklerini bekledikleri 9 aylık süreç ,neredeyse göz açıp kapayınca dek geçer. Bu nedenle de dünyaya kendinizden bir parça, aşkınızın meyvesi olan çocuğunuzu getirmeden bazı hazırlıklara girişilmesinde fayda olacaktır. Bu hazırlıklar genellikle bebek müjdesinin alınmasından hemen sonra başlar. Aslına bakıldığında mantıklı olan da bebeğin varlığından haberdar olunduğu günden, doğuma kadar geçen süreç içerisinde eksiklerin giderilmesi ve tam teçhizatlı doğum çantasının hazırlanmasıdır. Özellikle de doğumun son aylarında anne ve baba adaylarını büyük bir heyecan duygusu esir aldığından, son aylarda hazırlanan çantalarda çok büyük eksiklikler olabilmektedir. Bu da hastane çıkışı hem annelerin hem de bebeklerin mağdur olmasına sebebiyet verebilir.


Öncelikle iyi bir doğum çantasının bazı olmazsa olmazları vardır. Bunlardan biri de hem anne hem de bebek için geceliktir. Aslına bakıldığında doğum çantası hazırlamak toplamda 2 aşamadan oluştur. İlk aşamada annenin ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir. Bu ihtiyaçlar genellikle; kişisel bakım ve temizlik malzemeleri, kirli çamaşırların biriktirilebilmesi için torba, havlu, peçete, çorap, terlik, ıslak mendil ve de ziyaretçiler için hazırlanmış özel ikramlıklardır. Ek olarak ise hastaneden çıkarken giyilebilecek bol ve rahat kıyafetlerin de doğum çantasında mutlaka bulundurulması gerekmektedir. Bebek için doğum çantasında bulundurulması gereken malzemeler ise, hastaneden çıkış için takım,yedek çoraplar, şapka, eldiven, çıtçıtlı body, battaniye ve kirli torbası gerekmektedir. Tüm bu hazırlıklara karşın babalar da anneler için bebeğinin fotoğrafının bulunduğu şık telefon kapakları ile onları mutlu etmelidirler.


Doğum çantası hazırlamak aslında son derece basit gibi görünmektedir. Fakat hiç de basit değildir. Çünkü hazırlık içeriği derindir ve her ince detayın düşünülmüş olması şarttır. Mesela bebekler için pişik önleyici krem, yüz ve de ağız temizliği yapmak için kusmuk bezi, bebekbezi, kirli torbası, araba koltuğu ve ana kucağı da temel ihtiyaç listesi arasında yer alır. Elbette ki bebeklerin ihtiyaçları sadece bunlarla da sınırlı değildir. Bu nedenle ihtiyaçlar listesinin tek yönlü düşünülmemesinde fayda olacaktır. Böylece her şeyi en iyi şekilde hazırlamak da mümkün hale gelecektir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA