• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğuda kar batıda güneş
18 Mart 2014 Salı 13:28

Doğuda kar batıda güneş

Türkiye'nin doğu ve batı kesimleri arasındaki iklim farklılıkları, özellikle bahar aylarında ilginç görüntülere sahne oluyor.
Ege Bölgesi'nde poyrazın etkisiyle sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyrettiği geçen haftanın ardından pazar günü kuzey rüzgarlarının etkisini kaybetmesiyle güneş sıcak yüzünü gösterdi. Hava sıcaklığının 22 dereceye ulaştığı İzmir'de kimi vatandaşlar, kısa kollu, hafif giyecekleri tercih etmeye başladı.
 
Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde de artmaya devam edecek. Hava sıcaklıklarının yarın İzmir'de 23, Aydın ve Manisa'da 24 derece olacağı, cumartesi günü Aydın ve Manisa'da 25 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.
 
Batıda güneş yüzünü gösterirken yurdun doğu kesimlerinde kış devam ediyor.
 
Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve fırtına, yaşamı etkiledi.
 
Bitlis'te, gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı, kent merkezi ile ilçeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı sonucu 42 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışması başlattı.
 
Belediye ve karayolları ekipleri ana arterlerde kar temizleme çalışmalarını sürdürürken, polis ekipleri de Bitlis-Van, Bitlis-Muş ve Bitlis-Diyarbakır karayollarında trafiğin güvenli sağlanması için sürücülere uyarıda bulunuyor.
 
Van ve Hakkari'de de sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, aralıklarla devam ediyor. Ulaşımın güçlükle sağlandığı kentlerde, yaşanabilecek olumsuzluklara karşın karla mücadele ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği bildirildi.
 
Muş merkeze bağlı Soğucak köyünde gece saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle Kemal Meydan'a ait ev ve ahırın çatısı uçtu. Can kaybının yaşanmadığı olayın ardından köyde incelemelerde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışması yaptı.
 
Ev sahibi Meydan, ev ve ahırının çatısı uçması nedeniyle maddi kayıp yaşadığını belirterek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.
 
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bitlis, Hakkari ve Van'da kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam edeceğini belirtti. Hava sıcaklıklarının 1 derece civarında seyrettiği Bitlis, Van ve Hakkari'de de sıcaklıkların hızla artacağı, yarın Van'da 7, Hakkari'de 9 ve Bitlis'te 6 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA