• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğandan yaşlılar günü mesajı
30 Eylül 2011 Cuma 20:41

Doğan'dan yaşlılar günü mesajı

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum...
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, "Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir" dedi.
Vali Aydın Nezih Doğan, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir mevsimi olduğunu belirterek, "Yaşam, her şeye rağmen yaşlanma ile ilgili kayıplarla birlikte güzeldir ve anlamlıdır. Esas olan, yaşama sevincini kaybetmemektir. Öyle ise, yaşlanma sürecini doğal bir olgu olarak karşılayıp, bu dönemi de yaşamın diğer dönemlerinde olduğu gibi yaşama aktif olarak katılarak geçirmesi, göreli de olsa yaşlılıkta da bireyin sosyal uyumunu ve sosyal bütünleşmesini sağlaması demektir. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir. Konya'da da devlete ait kurumlarımızda hayatını sürdürmekte olan misafirlerimize ve tüm büyüklerimize bu çerçevede hizmet verme gayreti içerisindeyiz. Bu sorumluluğu gerek Valiliğimiz, gerek yerel yönetimlerimiz ve gerekse sivil toplum kuruluşları tam bir iş ve anlayış birliği içerisinde yürütmektedir" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA