• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğandan son dakika geri adımı
09 Nisan 2009 Perşembe 12:53

Doğan'dan son dakika geri adımı

Doğan Holding, Lottomatica ile birlikte ön yeterlilik aldığı şans oyunları ihalesinden çekildi.
Doğan Holding, Lottomatica ile birlikte ön yeterlilik aldığı şans oyunları ihalesinden çekildi.

Doğan Holding, Lottomatica ile birlikte ön yeterlilik aldığı şans oyunları özelleştirme ihalesine, konjonktürün uygun olmaması nedeniyle teklif vermeme kararı aldı.

Doğan Holding, Lottomatica S.P.A ile birlikte ön yeterlilik aldığı şans oyunları özelleştirme ihalesine, konjonktürün uygun olmaması nedeniyle teklif vermeme kararı aldığını İMKB'ye bildirdi. Şirketin yatırımcı ilişkileri bölümünden Reuters'a yapılan açıklamada, kararın sadece Doğan Holding tarafından alınmadığı, Lottomatica ile birlikte verilmiş bir karar olduğu ifade edildi.

Söz konusu kararın grubun vergi borcu veya herhangi başka bir konuyla ilişkilendirilemeyeceği belirtilerek, "Şu anın uygun bir zaman olmadığına karar verildi. Karar teklif sürecinin doğal bir sonucudur. Özelleştirmelerde incelemelerinizi yaparsınız. Katılmak veya katılmamak kendi uhdenizdedir. Katılmama kararı doğal bir süreçtir" denildi.

Doğan Holding, şans oyunları ihalesine İtalya'nın önde gelen medya ve finansal hizmetler şirketlerinden Lottomatica ile ortak iştirak edilmesi için mutabakat zaptı imzalayarak özelleştirme İdaresi'ne ön yeterlilik başvurusunda bulunmuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ise, Doğan Holding-Lottomatica ortaklığının ön yeterlilik için gerekli şartları taşıdığını açıklamıştı.

Şans oyunlarının lisans verilmesi suretiyle özelleştirilmesi ihalesinde Doğan Holding-Lottomatica ortaklığı dışında İntralot İntegrated Lottery Systems and Services, Dpap -DAF araştırma Geliştirme AŞ Ortak Girişim Grubu, Österreichische Lotterien Gesellschaft ile şans oyunları yatırım holding ön yeterlilik almıştı.

 


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA