• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Doğalgazı OSBlere en ucuz sağlayan ülkeyiz
28 Haziran 2012 Perşembe 14:12

Doğalgazı OSB'lere en ucuz sağlayan ülkeyiz

Bakan Yıldız, ''27 Avrupa ülkesi arasında doğalgazı OSB'lere en ucuz sağlayan birinci ülkeyiz'' dedi.
Bakan Yıldız, ''27 Avrupa ülkesi arasında doğalgazı OSB'lere en ucuz sağlayan birinci ülkeyiz'' dedi.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. OSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlen 10. Olağan Genel Kurulunda, Türkiye için enerji verimliliğinin büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Enerji tasarrufunun sağlanması için yapılacak küçük yatırımların toplamının Türkiye'nin yeni enerji yatırımları yapmasına gerek bırakmayacağını vurgulayan Yıldız, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz gibi kaynaklara sahip olmamasına rağmen sanayicisine ucuz enerji sağlamayı başaran birkaç ülkeden biri olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
''Bugün, 27 Avrupa ülkesi arasında doğalgazı OSB'lere en ucuz sağlayan birinci, 22 ülkesi arasında ise elektriği en ucuz sağlayan birkaç ülkeden biriyiz. Bu ister giydirilmiş ister giydirilmemiş fiyatlarla böyle. Toplumda ağız alışkanlığı var, 'doğalgaz pahalı, elektrik pahalı' diye. Gerçek hiçte böyle değil. Biz bunu doğalgazı dövizle alıp lira ile satan bir ülke olarak yapıyoruz.''
 
Ergün: OSB yönetimi kaçak yapılaşmaya izin vermemeli Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, OSB'lerin Türkiye'nin sanayileşmesindeki önemini, değerini dünyada herkesin takdir ettiğini ve OSB'lerin gerçekten bölge için örnek teşkil ettiğini söyledi. Bakan Ergün, organize sanayi bölgelerinin mevcut halinde daha iyi, daha dikkatli yönetilmesi gerektiğini belirterek, OSB yönetimlerinin kaçak yapılaşmaya izin vermemesi gerektiğini bildirdi.
 
Özdebir: OSB'lere lisanslı doğalgaz dağıtım yetkisi verilsin
OSBÜK ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir de Yeni Teşvik Sisteminde, OSB'lerde yapılacak yatırımlara içinde bulundukları bölgenin bir alt sıradaki bölge teşviklerinden yararlanma imkanının tanınmasının kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, ''Doğalgaz fiyatlarında OSB'ler daha cazip hale getirilmeli ki sanayiciler üretim için OSB'leri tercih edebilsin'' dedi.   AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA