• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırlı çocuklar Konyayı gezdi
08 Haziran 2013 Cumartesi 16:00

Diyarbakırlı çocuklar Konya'yı gezdi

Diyarbakır'dan Konya'ya gelen 100 kız öğrenci kenti gezdi.

Diyarbakır'dan Konya'ya gelen 100 kız öğrenci kenti gezdi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten beraberinde 100 genç kız öğrenci ile geldiği Konya'yı gezdi. İki şehir arasında gönül bağı kurmak amacıyla Diyarbakır’ın 4 merkez ilçesindeki çeşitli okullarda okuyan lise son sınıf öğrencisi 100 genç kızla Konya’ya gelen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mevlana Müzesi’ni ziyaret etti.
Bütün medeniyetini tarihi taşlara işlemiş ve kültürün başkenti olan Diyarbakır’dan Konya’ya selamlar getirdiklerini belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, “Amacımız burada doğu ve batı buluşmasını Mevlana diyarında sergilemek birleştirmektir. Ayrıca Mevlana’nın hoşgörüsünü, sevgisini, yüreğindeki güzelliğini buradan alıp tekrar topraklarımıza götürmek istiyoruz. Orada bunları tekrardan dikmek ve onların yeşermesi için bir çaba harcamak istiyoruz. Getirdiğimiz kız çocukları lise öğrencileri bunlar hemen hemen hepsi ilk defa batıda bir şehre geliyor ve istedik ki, Mevlana’ya gelelim. Çünkü burada Mesneviden de Mevlana’nın felsefesinden de buradaki değerlerden alabileceğimiz ve kendimizden de katabileceğimiz birçok şeyler olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ BÜTÜN İNSANLARIMIZIN TEK BİR MİLLET OLDUĞUNU AKTARMAK”
Konyalıları da Diyarbakır’da misafir etmek istediklerini ifade eden Milletvekili İçten, “Bu da bir vesile olsun bir adım olsun niyetiyle buraya geldik. Bu tür organizasyonlar çok önemli, ülkenin her bölgesinde bunu düzenlemeye ve devlet politikası haline getirmeye çalışıyoruz. Birçok öğrencimizi İstanbul’a götürdük. Bundan 10 ay önce birçok çocuğumuz Çanakkale’ye götürdük. Amacımız burada İstanbul’un da, Çanakkale’nin de, İzmir’in de, Konya’nın da, Diyarbakırımızın da, Hakkarimizin de burada yaşayan bütün insanlarımızın tek bir vatandaş, tek bayrak altında, tek millet bilinci ile yaşadıklarını, birinin diğerinden hiçbir farkının olmadığını, aynı dualarımızı ettiğimiz ve aynı türkülerle halaylar çektiğimizi bir anlamda Türkiye’ye aktarmaktır” diye konuştu. Diyarbakırlı kız öğrenciler de, Konya’nın manevi değerlerinin çok baskın bir şehir olduğunu, kitaplarda anlatılandan daha farklı bir kente geldiklerini ifade ettiler.
Mevlana Müzesini gezen grup hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra İstiklal Harbi Şehitliği ve Mevlana Kültür Merkezi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın sergisini gezdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA